Hersenstichting

STICHTSE VECHT > Van 30 januari tot en met 4 februari 2023 collecteerden 20.000 vrijwilligers van de Hersenstichting voor meer hersenonderzoek. In de gemeente Stichtse Vecht is maar liefst ruim 9400 euro opgehaald. We zijn erg trots op al onze vrijwilligers en gulle gevers en bedanken hen namens de 4 miljoen Nederlanders met een hersenaandoening. Met deze mooie opbrengst financieren wij onderzoek en innovaties, geven we voorlichting en zetten we het belang van onze hersenen overal op de agenda. Heb je de collecteweek gemist? Je kunt je gift ook overmaken op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Den Haag of doneren via www.hersenstichting.nl.


Glasvezel

STICHTSE VECHT > Het CDA Stichtse Vecht wil opheldering van het college over de stagnatie in de aanleg van glasvezel in het buitengebied. 'Wat is de stand van zaken betreffende het aanleggen van glasvezel in de buitengebieden van gemeente Stichtse Vecht? In Loenersloot en andere plaatsen in het buitengebied heeft Delta geweigerd glasvezel aan te leggen vanwege de hoge kosten. Inmiddels is Delta eind vorig jaar op haar vingers getikt', aldus CDA-raadslid Marlous Scherpenzeel. 'Wij vragen ons af of de gemeente Delta kan verzoeken om toch ook in onze buitengebieden glasvezel aan te leggen? Zo ja, bent u bereid dat te doen? Zo nee, waarom niet? Heeft u tips / ideeën hoe bewoners van het buitengebied alsnog een aansluiting kunnen krijgen?'


Documentaire

LEIDSCHE RIJN > Filmmaker Hans den Hartog uit Vleuten gaat een documentaire maken over het Máximapark.
‘Toen ik vorig jaar drie reetjes bij de Thematervelden zag, realiseerde ik me dat ik een film wilde maken over dit prachtige park, dat daar direct aan grenst. Zoveel mooie natuur, geschiedenis, cultuur en bewonersinitiatieven.