Bijna 18 in Stichtse Vecht en wat moet je dan?

Financieel zelfstandig en ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen geld

STICHTSE VECHT > Op je 18de word je financieel zelfstandig en ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen geld. Daar komt nogal wat bij kijken.


In de gemeente Stichtse Vecht wordt over dit thema een aantal bijeenkomsten georganiseerd voor jongeren en ook voor de ouders. Op donderdagmiddag 30 maart organiseert Leef een informatiemiddag voor (pleeg)ouders/verzorgers van kinderen die bijna 18 worden. Je kunt tussen 14.00 en 17.00 uur langskomen in de bibliotheek in Bisonspoor in Maarssenbroek.

Tijdens deze middag worden (pleeg)ouders/verzorgers wegwijs gemaakt in wat er financieel allemaal verandert en geregeld moet worden wanneer een kind 18 wordt. Medewerkers van Leef zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en zullen informatie geven over financiƫle zaken die komen kijken bij het bereiken van de volwassen leeftijd van een kind.

Op dinsdagavond 4 april organiseert Kwadraad een workshop voor jongeren die bijna 18 worden. Deze avond vindt tussen 17.00 en 19.00 uur plaats in Second Base (Jeugdpunt) in Maarssenbroek in het gebouw Safari in Bisonspoor.

De workshop wordt inhoudelijk gegeven door Moneyways. Je krijgt inzicht in je eigen geld en je komt meer te weten over verzekeringen, studiefinanciering en andere geldzaken. Deze avond is inclusief eten. Heb je nog vragen? Wil je meer informatie over het onderwerp en de bijeenkomsten?

Kijk voor de bijeenkomst voor (pleeg)ouders op de website www.leefmd.nl, mail naar info@leefmd.nl, bel of stuur een Whatsapp bericht naar Bibi Prummel 06-54376299.

Mail voor aanmelding of meer informatie over de bijeenkomst voor jongeren naar Naomi Wahlen n.wahlen@kwadraad.nl..

Deelname aan deze bijeenkomsten is geheel vrijblijvend en uitsluitend informatief van aard.