Afbeelding

Mogelijk camera’s tegen vernielingen afzettingen brug bij Vreeland

Nieuws

VREELAND > De brug op de Bergseweg in Vreeland is zo langzamerhand een echt hoofdpijndossier geworden.

Aan de Bergseweg in Vreeland is in juli een brug in gebruik genomen. Daardoor kreeg de nieuwe sloepenhaven een vaarverbinding met de Vecht. Na meldingen over de onveilige verkeersituatie, is de brug begin augustus afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente stelde vast dat de brug inderdaad slecht zicht heeft, erg steil en erg smal is. De brug is door de projectontwikkelaar aangelegd, maar dus niet in orde. En wie gaat het nu betraden en oplossen?  De gemeente is in overleg, maar zicht op een oplossing is er voorlopig niet.

De brug is afgezet, maar die hekken worden regelmatig vernield, zo bleek de afgelopen weken, ‘’Wij bekijken regelmatig, onafhankelijk van eventuele meldingen, de situatie ter plekke. De afzetting is de afgelopen weken niet vernield, maar helaas kregen we woensdag een melding dat dit toch weer gebeurd was. Inmiddels is de afzetting weer hersteld. In al deze gevallen zijn de bevestigingsbeugels van de hekken doorgeknipt;, aldus een woordvoerder van de gemeente. ‘Om verkeer op de brug te voorkomen, hebben we eerder extra barriers geplaatst. Indien incidenten voldoende aanleiding bieden om cameratoezicht in te zetten ter handhaving van de openbare orde, dan wordt deze optie overwogen, rekening houdend met de juridische mogelijkheden.’’

Ondertussen zetten Lokaal Liberaal en het CDA druk op de ketel om de zaak op te lossen. ‘Hoelang respecteert de gemeente Stichtse Vecht nog een niet meewerkende projectontwikkelaar? En waarom wil de projectontwikkelaar de omleiding langs de sloepenhaven niet gebruiken voor het langzaam rijdend verkeer?, zo willen Ronald van Liempdt (Lokaal Liberaal) en CDA-raadslid Pim van Rossum weten, ‘Welke middelen kunnen wij gebruiken om de projectontwikkelaar te dwingen om op zijn minst het langzaam rijdende verkeer langs de sloepenhaven te laten rijden?  De twee fracties willen dat de projectontwikkelaar meer onder druk wordt gezet om tot een oplossing te komen.

r