Voor de nieuwe bewoners is de route niet altijd duidelijk.
Voor de nieuwe bewoners is de route niet altijd duidelijk.

Aanpak van gevaarlijke oversteek het Kwadrant

Nieuws

MAARSSENBROEK > Het college kijkt naar tijdelijke maatregelen om het onveilig oversteken van de Ruimteweg bij het Kwadrant aan te pakken.

Dat antwoordt het college op vragen van D66-raadslid Peter van Dam en vorige week werd dezelfde onveilige situatie nog aangekaart door bewoners van Bloemstede bij het inspreken over de overlast in hun wijk. In de voormalige Fujitsu-toren wonen nu studenten, arbeidsmigranten en statushouders, die allemaal de weg in Maarssenbroek niet kennen. 

‘Bewoners van het Kwadrant hebben geen adequate langzaam-verkeer-toegang (voetgangers/fietsers). De voorgestelde route richting Bisonspoor is een ruime omweg, onlogisch en bij veel bewoners niet bekend. Hierdoor steken zij nu de Ruimteweg over’, zo analyseert Peter van Dam. De gemeente gaat nu nadenken over tijdelijke maatregelen. 

‘Binnen de planvorming Ruimtekwartier/Kwadrant is voorzien in een fietsbrug over de Ruimteweg ten behoeve van een veilige en snelle oversteek voor fietsers en voetgangers. Momenteel kunnen fietsers en voetgangers vanuit het Kwadrant (en v.v.) de Ruimteweg veilig oversteken ter hoogte van het kruispunt Meteorenweg-Ruimteweg, hier is een oversteek voor langzaam verkeer die ook in de verkeerslichtenregeling is opgenomen. We zien echter net als u dat niet iedereen gebruikmaakt van die oversteek, maar zoals u aangeeft de Ruimteweg oversteekt ter hoogte van het kruispunt, een ongewenste en onveilige situatie,’ aldus de gemeente. 

‘We studeren daarom momenteel op een tijdelijke oplossing die we snel kunnen uitvoeren.’