Fletio

VLEUTEN > De voorjaarscompetitie is al in volle gang. Tafeltennisvereniging Fletio speelt met maar 4 teams in de afdeling Midden van de NTTB. Team 1 (Anton, Jeroen en Rajko) staat tweede in Poule E 4e klasse met 18 punten en heeft nog een kans om kampioen te worden en door te stromen naar de 3e klasse. Team 2 (Jos, John en Leroy) zit in klasse 5 en staat vierde met 15 punten, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld. Fletio 3 (Ed, Eelco en Natasja) zit ook in klasse 5. Tot nu toe doet de ploeg het uitstekend en staat slechts 1 punt achter op de leider. De leider van de Poule H van 6e klasse is Team 4 (Artur, Maciej, Piotr en Vishal). Ze staan 3 punten voor op de nummer 2 en doen er alles aan om volgend seizoen in de 5e klasse te spelen.


Toneel

VLEUTEN > In De Schakel wordt op zondag 21 april het hilarische toneelstuk 'Doek' gespeeld door Theatergroep Troost. Het stuk van Maria Goos geeft een inkijkje achter de schermen van het theater. Met als onderliggende vraag: Wat is echt en onecht op toneel, in de kunst en in de liefde? De organisatie is van Vrienden van De Schakel. Aanvang 14.30 uur. Kaarten à 12,50 euro inclusief een consumptie kunt u bestellen via de website https://www.ticketkantoor.nl/shop/Doekindeschakel, of koop ze aan de bar van De Schakel.


Postzegelbeurs

DE MEERN > Op zaterdag 30 maart verzorgt postzegelvereniging Postfris ’68 een postzegelbeurs. Heeft u interesse voor het verzamelen van postzegels op thematisch gebied of van verschillende landen? Dan kunt u bij de postzegelbeurs terecht voor nieuwe aanwinsten voor uw verzameling. Ook kunt u met mede-verzamelaars van gedachten wisselen over de achtergronden van uw verzamelgebied. Er is ruime gelegenheid tot kopen, verkopen of ruilen. Ook voor een vrijblijvend advies en taxatie van uw postzegelverzameling kunt u op de beurs terecht. De postzegelbeurs met tentoonstelling wordt gehouden in De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern. De zaal gaat open om 9.00 uur en ze stoppen om 14.30 uur. Gratis toegang en parkeren. Voor informatie of het huren van een tafel kunt u bellen of mailen, telefoon 06-30690519, e-mail: secretariaat.postfris68@gmail.com, site: www.pf68.nl.


Repair Café

LEIDSCHE RIJN > Op woensdag 3 april van 13.00 tot 17.00 uur is Repair Café Leidsche Rijn Centrum weer geopend. In een wereld waar wegwerpcultuur vaak de norm lijkt te zijn, biedt het Repair Café een verfrissende en duurzame tegenbeweging. Een gezellige bijeenkomst in je eigen buurt, waar je samen met deskundige vrijwilligers kapotte spullen nieuw leven kunt inblazen. Of het nu een kapotte broodrooster, een versleten kledingstuk of een geliefd elektronisch apparaat is dat aandacht nodig heeft, bij het Repair Café gaan ze kijken of het voorwerp te herstellen is.
De toegang is gratis, het adres is: Kopenhagenstraat 41, 3541 CE Utrecht Leidsche Rijn (aan het Brusselplein). Het Repair Café is iedere 14 dagen geopend. In april is dat op 3 en 17 april.