Schietsportvereniging

LOENEN > De uitslagenlijst van Schietsportvereniging Loenen Klein Kaliber Geweer (KKG). Hoofdklasse: A. v.’t Hoff: 92. Klasse A: P. v. Dommelen: 89, G. Worm: 77. Klasse B: B. Bolderdijk: 61. Klasse D: G. Simsek: 62, P. Wallaart: 71. Klein Kaliber Karabijn (KKK) Hoofdklasse: C. Pap: 95, M. Schoon: 93. Klasse A: P. Bijma: 87, M. Kaashoek: 92, F. Roefs: 84, C. Timmerman: 60. Klein Kaliber Pistool (KKP) G. Degen: 77, A. v.’t Hoff: 85, M. Sloeserwij: 68. Luchtpistool (LP) D. Reimus: 79.


Molenloop

MAARSSEN > De jaarlijkse molenloop wordt dit jaar ook gehouden op Tweede Paasdag (1 april) vanuit het clubhuis van MHV. De Molenloop is van oudsher een traditie van MHV Maarssen. Vorig jaar is de Molenloop nieuw leven ingeblazen tijdens het lustrumjaar. En dit jaar gaan ze het weer organiseren voor de jeugd en senioren van MHV. Iedereen mag meedoen, vriendjes en vriendinnetjes van de jeugdleden die niet op hockey zitten mogen zich ook aanmelden. De opbrengst van de Molenloop wil MHV Maarssen doneren aan Spieren voor Spieren. Het is van belang je vooraf aan te melden via de MHV-app of op de website.


Eendenkooi

REGIO > Ook dit jaar zet Natuurmonumenten weer regelmatig de deur open van eendenkooi Breukeleveen. Elk laatste weekend van de maand en op feestdagen staan er enthousiaste vrijwillige boswachters op de Kanaaldijk tussen Hollandsche Rading en Tienhoven die voorbijgangers graag verleiden tot een bezoek aan de eendenkooi. De eendenkooi bestaat uit een klein dicht bos met een grote plas in het midden. In elke hoek ligt een vangpijp waarin de eenden vroeger gevangen werden. Omdat eendenkooien een oud en typisch Nederlands fenomeen vormen, houdt Natuurmonumenten deze in stand. De boswachters vertellen je graag over het geheim van de kooiker. De boswachters staan er tussen maart en oktober elk laatste weekend van de maand van 12.00 – 15.30 uur, mits het niet regent. Ook op Eerste en Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag zijn ze er te vinden. Deze rondleidingen zijn gratis, maar een donatie wordt zeker gewaardeerd. Als je de eendenkooi graag op een andere dag met een groep wilt bezoeken, kun je een rondleiding reserveren bij de boswachter. Mail dan naar vechtplassen@natuurmonumenten.nl.


Volksmuziek

LOENEN > Vurige Argentijnse volksmuziek, folky Keltics en melancholische Nederlandstalige nummers: Carel Kraayenhof en Leoni Jansen laten de polder zingen alsof het de pampa is. Carel en Leoni nemen je mee op een wereldreis langs hun favoriete muziek tijdens hun voorstelling 'Melancholie in de polder'. Kaarten voor deze voorstelling, die op zaterdag 13 april om 20.15 uur begint, zijn te koop via www.grotekerkloenen.nl, bij Care & Beauty drogisterij EnZo in Loenen en boekhandel Marinus van Kralingen in Breukelen. Kaarten zijn 22,50 euro (17,50 euro voor jongeren tot en met 18 jaar).