Afbeelding

Ouderen Vleuten-De Meern graag in gesprek met leeftijdsgenoten

Gemeente

VLEUTEN - DE MEERN > De dialoogtafel voor ouderen, die vorig jaar mei is gestart in buurtcentrum De Pijler in Veldhuizen, maakt ook na hun zesde bijeenkomst graag weer een nieuwe afspraak met elkaar. 

Er blijkt onder ouderen behoefte te zijn om met leeftijdsgenoten uit de buurt in gesprek te gaan, waarbij ervaringen en levenswijsheden met elkaar gedeeld kunnen worden. Eens per zes weken komt deze groep van ongeveer acht ouderen en twee gespreksleiders bij elkaar om onderling van gedachten te wisselen. Hier is nog ruimte voor een of twee extra mensen. Waarover praten zij Er komen uiteenlopende onderwerpen op tafel. Onderwerpen die leven onder de deelnemers of uit het actuele nieuws, maar ook zaken die te maken hebben met het ouder worden, zowel fysiek als mentaal. Door samen te praten over wat je bezig houdt, word je als deelnemer uitgedaagd om je gedachten goed te verwoorden. Dat helpt om zaken helder te krijgen voor elkaar, maar ook voor jezelf. Door verschillende meningen naast elkaar te leggen, zet je elkaar aan tot verder nadenken. Je leert andermans gedachten en ideeën kennen, waardoor je eigen wereldje vergroot wordt. Hoe werkt het De gespreksleider bewaakt het proces en zorgt dat iedereen aan bod kan komen en het gesprek op een respectvolle manier verloopt. 

Om als gespreksleider dergelijke dialoogtafels voor ouderen goed te kunnen begeleiden, hebben enkele buurtbewoners bij Welzaam, de voorganger van DOCK in Vleuten-De Meern, een training SamenKracht 80+ gevolgd. Nieuwe groep Bij voldoende belangstelling (minimaal zeven deelnemers) kan een nieuwe gespreksgroep van start gaan met gespreksleiding. Deze nieuwe groep zal twee of driemaal bij elkaar komen op woensdagochtend in Vleuten-De Meern. De locatie wordt nog nader bepaald; er wordt daarbij zoveel mogelijk rekening gehouden met de mobiliteit van de dan aangemelde ouderen. Startdatum nieuwe groep: woensdag 26 februari van 10.30 tot 12.30 uur. Deelname is gratis, alleen de koffie of thee betaalt u zelf. Locatie: alle aangemelde personen krijgen tijdig bericht of er voldoende deelnemers zijn en op welke locatie men wordt verwacht. 

Aanmelden of meer informatie Dat kan bij sociaal makelaar Irene Franssen van DOCK, ondersteuner van deze gespreksgroepen. Contact bij voorkeur per mail ifranssen@dock.nl. Bellen mag natuurlijk ook: 06 3956 3943.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws