Afbeelding

Klarinetensemble Hart van Hout speelt Licht in Pauluskerk in Breukelen

Vrije tijd

BREUKELEN > Op zaterdagavond 1 februari 2020 wordt een bijzonder concert gegeven door het regionale klarinetensemble Hart van Hout in de Pauluskerk in Breukelen.

Bijna 45 klarinettisten uit de wijde regio brengen een afwisselend programma ten gehore, onder leiding van Gerhart Drijvers. Het thema van dit concert is ‘Licht’. Het concert wordt uitgevoerd samen met een koor uit Alphen aan den Rijn en mezzosopraan Martine Straesser. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten kosten €10,- en zijn vanaf 19.45 uur aan de deur verkrijgbaar. In het najaar van 2017 namen twee klarinettisten die elkaar kennen van Harmonie Arti uit Alphen aan den Rijn het initiatief om een nieuw regionaal ensemble op te richten van louter klarinettisten.

Op het eerste project waren de reacties zeer enthousiast en lovend, waarop Evie-Janne van Noorel en Paul Verlaan besloten een tweede project te organiseren. Het klarinetensemble studeert een afwisselend programma in voor de concerten op 1 februari in Breukelen en op 16 februari in Alphen aan en Rijn. Evie-Janne van Noorel: “Tijdens het eerste project deden 35 klarinettisten mee uit de wijde regio. Nu doen er bijna 45 klarinettisten mee op alle soorten en maten die er voorkomen: es-, bes-, alt-, bas- en contrabasklarinet. In een beperkt aantal repetities studeren zij een concertprogramma in. De meeste muziekstukken zijn speciaal gearrangeerd voor dit klarinetensemble in samenwerking met de Bourdon Hogeschool voor Muziek”.

Tijdens het concert door het klarinetensemble, onder leiding van Gerhart Drijvers, zijn een koor en de mezzosopraan Martine Straesser eveneens te horen. Programma Het concert begint met de Ouverture Candide van Leonard Bernstein. Samen met Martine Straesser als soliste wordt ook het prachtige ‘Urlicht’ uit de 2e symfonie van Mahler ten gehore gebracht. Verder klinken onder andere werken van de Amerikaanse componisten Samuel Barber en Eric Whitacre, het bekende Summertime van Gershwin uit Porgy en Bess, en verschillende nummers uit de musical Les Misérables. Het programma wordt vervolgd met Lux Aeterna uit de film “Requiem for a dream” en sluit af met het indrukwekkende slotlied uit Candide “Make our Garden Grow”.

Het concert ‘Licht’ is op zaterdagavond 1 februari in de Pauluskerk aan de Straatweg 37 in Breukelen. Het concert begint om 20.15u (zaal open om 19.45 uur). Kaarten kosten €10,- (t/m 16 jaar €8) inclusief consumptie en zijn verkrijgbaar aan de zaal, graag contant betalen. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina ‘Klarinetensemble Hart van Hout’ of door een e-mail te sturen naar klarinetchoir@gmail.com.

Een concert zoals dit is alleen mogelijk door extra financiële steun. Wij zijn daarom heel blij met de bijdrage van het Catrien Venverloo Fonds.

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws