Afbeelding
Ed Kamans

Een wandeltocht over het Romeinse Limespad

Vrije tijd

LEIDSCHE RIJN > Donderdag 13 februari 2020 organiseert de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn, in samenwerking met Castellum Hoge Woerd, een lezing over de Romeinse castella langs de Limes. 

De Limes is genomineerd voor het predikaat UNESCO Werelderfgoed. De lezing zal worden verzorgd door Kees Rasch. Castellum “De Hoge Woerd” was een Romeins fort dat deel uitmaakte van de noordgrens van het Romeinse Rijk (de Limes). Over dit in De Meern gelegen castellum wordt met enige regelmaat geschreven in het tijdschrift van de Historische Vereniging. Langs de Limes in Nederland lagen echter nog zestien castella. Deze castella zijn opgenomen in een wandelroute die van Katwijk aan Zee naar Berg en Dal ten oosten van Nijmegen loopt. Deze langeafstandswandeling is uitgeroepen tot “Wandelroute van het jaar 2019”. 

Kees Rasch heeft deze route gelopen en onderzocht wat er zichtbaar en bekend is van de castella langs de Limes. Zijn bevindingen presenteert hij in een lezing die de titel “Het Romeinse Limespad, een kijkje bij de andere castella langs de Limes in Nederland”. Kees Rasch Kees Rasch is oud-voorzitter van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn. Hij geeft regelmatig lezingen en heeft in ons tijdschrift tientallen artikelen gepubliceerd waaronder de laatste drie jaar artikelen over het Romeinse Rijk Lezing: 

Een wandeltocht over het Romeinse Limespad Locatie: Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB Utrecht Wanneer: 13 februari 2020 Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) Kosten: €5,00 (leden Historische Vereniging €2,50) Graag opgeven via: activiteiten@histvervdmh.nl Kaarten kunt u bestellen via https://www.museumhogewoerd.nl/agenda/ Let op: de locatie heeft beperkte capaciteit, dus kom op tijd want vol=v

Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws
Afbeelding
Sams Kleding actie in Harmelen voor versterking basisonderwijs Ethiopië Lezersnieuws
Haarrijnseplas
Subsidie energietransitie nu ook voor lokale distributie van elektriciteit in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw asfalt Rijksstraatweg met busbaan in De Meern Gemeente
Afbeelding
Waterpolodames Watervlo kampioen Sport
Afbeelding
Basisschool Blink opent schoolbibliotheek Lezersnieuws
Afbeelding
Frida Kahlo expositie en wedstrijd in de Schakel Vrije tijd
Afbeelding
Utrecht investeert in kunstgrasveld op sportpark De Dreef voor gelijke kansen in Overvecht Nieuws
Afbeelding
Ontdek de driewielfiets op speciale dag in Utrecht Ondernemend