Afbeelding

Vijf klussen die snel vergeten worden

Ondernemend

REGIO > Je wilt natuurlijk dat jouw huis altijd in topconditie is. Dat betekent dat je de boel hier en daar op tijd moet opknappen. 

Toch zijn er een aantal klusjes die in de meeste huishoudens lang blijven liggen. Dat is zonde, want wanneer je deze klussen uitvoert, ziet jouw woning er weer stralend uit. 

Je gevel laten schilderen 

Misschien laat je eens in de zoveel tijd je binnenmuren schilderen, maar het is ook belangrijk om de buitenkant van je woning tijdig van een nieuw likje verf te voorzien. Laat een professional de buitenkant van je huis schilderen, want hij heeft de juiste materialen en weet hoe hij jouw gevel beschermt tegen weersinvloeden. Vraag vooraf wel een offerte voor het schilderwerk aan bij meerdere schilders, zodat je de scherpste prijs vindt. 

Kabels wegwerken 

Losliggende kabels zijn voor veel mensen een doorn in het oog, maar lang niet iedereen neemt de tijd om ze weg te werken. Dit klusje is helemaal niet zo moeilijk als je zou denken. Soms is een simpele kabelgoot al voldoende om de kabels van je televisie, computer en lampen weg te werken. 

Het vastmaken van plinten Heb je een paar jaar geleden een prachtige vloer laten leggen, maar moeten de plinten nog altijd bevestigd worden? Of laat er hier en daar een plint los? Dan voel je je misschien niet geroepen om aan dit kleine detail te werken. Toch loont het om even een dag uit te trekken voor dit project. Het enige wat je nodig hebt zijn spijkers of lijm. 

De rommelkamer opruimen 

Of het nu je zolder, logeerkamer of kelder is: iedereen heeft wel een rommelkamer waar hij of zij het liefste nooit komt. Wil jij je woning weer helemaal kunnen benutten? Dan moet je er toch aan gaan geloven. Haal alle spullen uit deze kamer en bekijk goed wat je wilt bewaren. Koop vervolgens wat extra kasten of dozen waarin je al je spullen netjes opbergt. 

Spullen ophangen 

Heb jij een collectie aan leuke lampjes, plankjes en wanddecoraties die nog altijd niet zijn opgehangen? Dan is het tijd om je handen uit de mouwen te steken. Gebruik een waterpas om al je spullen kaarsrecht op te hangen en boor een paar gaten in de muur. Uiteindelijk duurt dit klusje niet langer dan twee uur, waarna je beloond wordt met prachtige gedecoreerde muren. 

Afbeelding
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws