Afbeelding

Bewoners naar de rechter om overlast evenementen Castellum Hoge Woerd, avondvierdaagse ter discussie

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Het geschil tussen de buurt en de gemeente over de evenementen in en rond Castellum Hoge Woerd wordt nu voor de rechter uitgevochten.

Al jaren is er een conflict over het bestemmingsplan, de regels voor de evenementen en de handhaving van bijvoorbeeld geluidsoverlast. Bewonersbelang Castellum Hoge Woerd stapt nu naar de rechter, want alle communciatie en overleg zit muurvast of loopt uit op niets, aldus de bewoners. ‘In de loop van de zomer werd steeds duidelijker dat de afgeven evenementenvergunningen niet meer in overeenstemming waren met het bestemmingsplan. De afdeling VTH is van mening dat zij iedere aanvraag alleen maar toetsen hoeft aan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Hiermee wordt in feite het bestemmingsplan en daarmee de gemeenteraad en de Raad van State aan de kant geschoven. De evenementen hebben deze zomer in strijd met het bestemmingsplan doorgang gevonden . Stichting BBCHW heeft daarop tweemaal bezwaar aangetekend. Er heeft een gesprek met VTH plaatsgevonden, maar alleen de juridische weg bleek een optie’, aldus de Bewonersbelang Castellum Hoge Woerd in de nieuwsbrief. 

En nu staat de Avondvierdaagse met Castellum als startpunt ter discussie. 

 ‘Nu dient er 10 maart om 14.15 hierover een rechtszaak, waarbij de evenementenvergunning van de Avondvierdaagse als casus voorligt. Het betreffende evenement is door de gemeente gefaciliteerd op basis van een evenementenvergunning (APV) die slechts 1 dag tevoren is afgegeven. Door dit late tijdstip resteerde er ook geen tijd om de bij de evenementenvergunning benodigde omgevingsvergunning (om te mogen afwijken van bestemmingsplan) aan te vragen en af te geven. Het verloop van deze rechtszaak moet duidelijkheid geven over de status en kadervoerende kracht van het bestemmingsplan’, zo is de boodschap in de nieuwsbrief van Bewonersbelang Castellum Hoge Woerd.’U kunt de rechtszaak bijwonen en voor eventueel gezamenlijk er naar toe gaan graag een email bericht naar bewonersbelangcastellhogewoerd@gmail.com. Omdat, zoals u allen wel weet, de gang naar de rechter niet gratis is en de kas van de Stichting leeg is, zou het heel fijn zijn als U deze rechtsgang zou willen steunen met een kleine bijdrage.

Alvast onze heel hartelijke dank daar voor!

Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws