Afbeelding

Thuisleren op obs Pantarijn

Lezersnieuws

DE MEERN >  Net als alle leerlingen in Nederland zitten de leerlingen van OBS Pantarijn ook thuis. Op zo’n stuk of 5 na dan. Die komen wel naar school want hun ouders hebben een vitaal beroep. Ze werken in de zorg of bijv. in het onderwijs.

Het is bijzonder voor deze 5 leerlingen. Een lege school en maar 1 docent. Ze doen ook andere dingen dan normaal, maar daar leren ze ook weer van, zegt juf Saskia. Zo hebben ze meegewerkt aan de filmpjes voor de talentenmiddag van afgelopen vrijdag. Elke drie weken is er namelijk talentenmiddag op Pantarijn. Natuurlijk moest dat doorgaan, maar wel vanuit huis. Dus zijn de docenten creatief geweest met uitleg geven via filmpjes over slijm maken, koekjes bakken, gymoefeningen, escape room, smaaktesten en Donald Duck tekenen.

Puck van groep 6 & 7 b is een van de leerlingen die elke dag naar school gaat. 'Ik vind het wel leuk dat we maar met 5 leerlingen zijn. Maar ik mis ook mijn klasgenoten en vind het soms saai. Maar ik krijg nu wel meer aandacht dan normaal. We doen dingen die ik eigenlijk nooit doe op school, zoals rennen, verstoppertje spelen of het maken van een dominobaan door het gebouw en filmpjes maken met de docenten.

Niet alleen voor de talentenmiddag zijn filmpjes gemaakt maar ook voor instructie of om opstekers te geven. De leerlingen van Pantarijn moeten net als alle andere leerlingen in Nederland wel wennen aan deze situatie, maar het gaat steeds beter. Vooral omdat er eigenlijk al veel werd gewerkt met Chromebooks.

Lina, uit groep 6 & 7 a vertelt: 'Ik vond het in het begin wel leuk om thuis te zijn. Maar nu vind ik het toch niet zo leuk want het duurt al veel te lang.' Ze vindt dat ze goede tips van haar docent krijgt en is blij dat er een groepsapp is waar je vragen kunt stellen. En ze is blij dat er op de dagtaak ook youtube filmpjes bekijken staat en het spelen van spelletjes.

Elke dag krijgen de leerlingen hun dagtaak via een app en dan kan iedereen aan de slag. Via hun werkboek of diverse programma’s op internet.

Maar er is ook tijd voor ontspanning. Zo heeft de gymdocent een document opgestuurd om goed te blijven bewegen, heeft de muziekdocent verschillende leuke opdrachten gegeven om muziek te maken en kunnen de leerlingen van groep 4 & 5 door met hun bouwproject.

Juf Annika van groep 4 & 5 vertelt in 1 van haar filmpjes dat ze heel trots is op haar leerlingen en dat ze ziet dat ze nieuwe vaardigheden leren zoals goed plannen, dingen opzoeken op internet, zelfstandig werken. En ze is ook trots op alle ouders die de kinderen zo goed helpen. Maar juf Annika mist haar leerlingen wel heel erg.

Want juist voor de interactie met de kinderen is ze docent is geworden. Om deze interactie toch een beetje te onderhouden is Pantarijn afgelopen week gestart met het 'Pantarijn Journaal'. Met allerlei tips en nieuwtjes. Dit journaal wordt elke week uitgezonden zolang de leerlingen niet naar school kunnen. Zie ook facebook: obs Pantarijn.

Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws