Afbeelding
Provincie Utrecht

Subsidies van provincie blijven behouden bij corona-problemen

Ondernemend

REGIO > De provincie Utrecht heeft nieuwe beleidsregels voor subsidies opgesteld om te helpen voorkomen dat de ontvangers van subsidie in financiële problemen komen door de coronacrisis. Voor al gemaakte voorbereidingskosten, voor een activiteit die (nog) niet door kan gaan door de noodmaatregelen rondom het coronavirus, kunnen zij de subsidie behouden. Ook verlengt de provincie de einddatum van de subsidie als activiteiten worden uitgesteld.

Deze beleidsregels maken deel uit van een pakket van maatregelen van de provincie om de ongewenste economische en maatschappelijke effecten van de coronacrisis te voorkomen. Gedeputeerde Robert Strijk: “Verschillende gesubsidieerde activiteiten, zoals evenementen en festivals of kennisevenementen zijn geschrapt. Maar we verwachten dat ook op andere terreinen gesubsidieerde activiteiten door de gevolgen van de coronacrisis worden geraakt. Met deze beleidsregels willen we als provincie duidelijkheid geven en een bijdrage leveren aan het verlichten van de impact op getroffen organisaties.”

VERGOEDING TOT MAXIMAAL TOEGEZEGDE SUBSIDIEBEDRAG

Allereerst wordt bekeken of gesubsidieerde activiteiten op een later moment kunnen worden uitgevoerd. Ontvangers van subsidie kunnen de provincie vragen om een nieuwe einddatum. Subsidieontvangers die al kosten hebben gemaakt voor activiteiten die (nog) niet doorgaan, kunnen contact opnemen met de provincie.

De provincie subsidieert de al gemaakte voorbereidingskosten naar redelijkheid en billijkheid. Dit kan tot aan het maximaal toegezegde bedrag van de subsidie. De subsidieontvanger dient bij het verzoek tot subsidievaststelling wel aan te kunnen tonen welke kosten al zijn gemaakt.

Bij lopende en nieuwe subsidieaanvragen wordt steeds gekeken naar de actuele situatie. Bij een meerjarige exploitatiesubsidie mogen organisaties de niet bestede middelen door vertraagde of niet gerealiseerde activiteiten meenemen naar 2021.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over de subsidieregels vindt u op de pagina Gevolgen coronacrisis voor uw subsidie in het Loket op deze website. Ontvangers van subsidie kunnen bij vragen contact opnemen met hun contactpersoon bij de provincie. Bij algemene vragen over deze beleidsregels kunnen zijn een e-mail sturen naar: Lex.Reichgelt@provincie-utrecht.n

Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws