Afbeelding

Goedkoop en snel internet, zo weet je wat het best bij jou past

Ondernemend

REGIO > Wanneer je regelmatig moet wachten omdat het internet traag is, wordt het tijd om over te stappen naar een snellere verbinding. Je vindt op de website Internetvergelijken.nl een overzicht van alle aanbieders en tarieven. Maar hoe weet je precies welke snelheid je nodig hebt? Daar kom je achter door de situatie bij je thuis te inventariseren. De behoeften van alle bewoners samen bepalen de totale gebruiksintensiteit van het netwerk. Door je pakket hierop af te stemmen, heb je altijd een goede verbinding.

Wie doet wat online?
· Ga voor jezelf eens na hoe jij het internet gebruikt. Ben je een eenvoudige gebruiker, die alleen af en toe wat e-mails verstuurt, websites raadpleegt om informatie op te zoeken, wat communiceert met bekenden via sociale media en je bankzaken online regelt? Dan kun je volstaan met een minimale verbindingssnelheid. Een pakket met 50 Mbit per seconde is dan een prima keus.

· Woon je niet alleen, maar met een partner, en willen jullie op twee apparaten tegelijk televisieprogramma’s streamen? Dan raden we een standaardpakket aan, bijvoorbeeld met een snelheid van 100 Mbit per seconde. Het is binnen zo’n pakket geen enkel probleem om, terwijl je het programma bekijkt, ook meteen wat mailtjes te checken of een bestand te downloaden.

· Heb je kinderen in huis die zelf ook hun eigen tv-programma’s willen kiezen en kijken? Dan kun je beter voor een verbinding kiezen van bijvoorbeeld 200 Mbit per seconde. Zo kan iedereen in huis zijn eigen favoriete programma op zijn eigen apparaat bekijken, zonder dat het netwerk overbelast raakt. Ook kun je dan intussen gerust nog wat grote bestanden downloaden.

· Zijn de kinderen al wat ouder, dan willen ze waarschijnlijk ook geavanceerde games kunnen spelen. Al met al vergt je huishouden dan wel behoorlijk wat van de capaciteit van je thuisnetwerk. Geen probleem voor een abonnement van 500 Mbit per seconde. Zeker wanneer iedereen thuis ook met de eigen smartphone verbonden is met het netwerk, is dit de meest ideale keuze. 

Natuurlijk moet goedkoop internet ook gewoon goed internet zijn. Een draadloos signaal kan echter snel zwakker worden als het een grotere afstand moet overbruggen. Het plaatsen van een extra signaalversterker kan vaak al een stuk schelen. Sommige providers bieden al bij voorbaat de garantie dat je overal in huis een perfect signaal hebt. Informeer er gerust naar!

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws