Afbeelding

Fort aan de Klop en Koetshuis de Haar bakken voor ’t Huis aan de Vecht Een aardig gebaar tijdens de coronacrisis

Nieuws

UTRECHT > Bewoners en medewerkers van Woonzorgcentrum ’t Huis aan de Vecht in Utrecht Overvecht zijn normaal gesproken graag geziene gasten bij de naastgelegen horecalocatie Fort aan de Klop. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is het fort momenteel gesloten en de bewoners van ’t Huis aan de Vecht mogen geen bezoek ontvangen. De medewerkers van Fort aan de Klop wilden daarom graag iets doen om hun buren in ’t Huis aan de Vecht een hart onder de riem te steken.

Onder het motto: “Als de mensen van ’t Huis aan de Vecht niet naar ons kunnen komen voor een kop koffie, brengen wij ze iets lekkers voor bij de koffie!” sloegen de medewerkers van Fort aan de Klop thuis aan het bakken. Ook de collega’s van zusterbedrijf Koetshuis de Haar deden enthousiast mee. Het leverde uiteenlopende creaties op, van banenbrood tot gevulde koeken, van pindarotsjes tot carrotcake, appeltaart, cupcakes en nog heel veel meer. Op een vooraf afgesproken tijdstip droeg een kleine delegatie van Fort aan de Klop alle met zorg gemaakte baksels in 22 - met de hand versierde - taartdozen over aan ’t Huis aan de Vecht. Nog dezelfde dag liet facilitair manager Anne Dulon Barre weten: “Nogmaals hartelijk bedankt! Prachtige taarten en heerlijke, mooie baksels. Bewoners hebben er echt van genoten! De voorkanten van de dozen hebben we bewaard en hangen we op de etages bij de bewoners.” Ellen van der Horst van Fort aan de Klop en Koetshuis de Haar over de taartenactie: “Het is heel fijn om in deze tijd iets te kunnen doen voor onze kwetsbare buren en contact te houden. Tegelijkertijd hebben we als collega’s veel plezier gehad met het uitvoeren van deze actie. Zo houden we het teamgevoel op een positieve manier vast, ook al zien we elkaar door de omstandigheden nu even niet dagelijks!”

Fort aan de Klop

Het in 1850 gebouwde Fort aan de Klop behoort tot de oudste verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig is het een inspirerende en gastvrije plek met o.a. een brasserie in ‘t Wachthuis, groepsaccommodatie, vergaderzalen en kampeerterrein. Het is ook een populaire trouwlocatie en er worden regelmatig evenementen georganiseerd. In 2007 werd Fort aan de Klop, na een grote renovatie, heropend voor het publiek. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is Fort aan de Klop tijdelijk gesloten. 

Koetshuis de Haar

Koetshuis de Haar vormt samen met Kasteel de Haar, het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland, en het omringende landschapspark, een prachtig decor voor zakelijke bijeenkomsten, bruiloften, verjaardagen en diners. Bezoekers van Kasteel de Haar kunnen dagelijks terecht in het Museumcafé aan het Stalplein of bij het Tuynhuis in het kasteelpark voor koffie, lunch en borrel. Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is Koetshuis de Haar tijdelijk gesloten.

Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws