Afbeelding

Alles over de opstalverzekering

Ondernemend

In het leven is het belangrijk om je te verzekeren tegen mogelijke gevaren die in de toekomst kunnen plaatsvinden. Een belangrijke verzekering is die van de opstal. In dit artikel meer informatie over deze specifieke verzekering. Waarom is deze verzekering relevant en wat zijn de voordelen en nadelen? 

Het verzekeren van uw woonhuis
Een opstalverzekering is een belangrijke verzekering, omdat daarmee je woonhuis wordt verzekerd tegen eventuele schade. Er zijn verschillende manieren waarop je woning kan lijden aan ernstige schade. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan ernstige waterschade. Een overstroming kan ervoor zorgen dat er ernstige schade aan je woning wordt geleden. Een overstroming kan bijvoorbeeld vloeren verpesten, behang verpesten en nog veel meer blijvende schade aanrichten. Bij een hevige overstroming gaat dat hevig in de kosten oplopen. Met een verzekering van opstal wordt er schade uitgekeerd bij een eventuele overstroming. Maar ook bij brand of inbraak wordt de schade vergoed. Deze verzekering gaat altijd gepaard met een hoog schadebedrag en om die reden is het bij een koopwoning ook belangrijk om deze verzekering af te sluiten.

Voordelen van deze verzekering 
Bij veel verzekeringen vragen mensen zich af of ze zich niet oververzekeren. Dit komt bijvoorbeeld veel voor bij een zorgverzekering. Mensen laten zich dan verzekeren voor zaken die ze eigenlijk niet nodig zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een fysiek fit persoon die een verzekering heeft voor extra fysioafspraken. Bij een verzekering van de opstal zal er echter niet snel sprake zijn van oververzekeren. Hiermee gaan namelijk grote bedragen gepaard en daarom is een verzekering altijd de moeite waard. Je hoopt natuurlijk dat je geen gebruik van deze verzekering hoeft te maken. Maar mocht je hier helaas wel gebruik van moeten maken, dan weet je in ieder geval zeker dat je niet voor onverwachts hoge kosten komt te staan aangezien de verzekering het voor een gedeelte dekt. Bovendien kun je bij het verzekeren van je opstal profiteren van een uitgebreide service.

Nadelen verzekering
Een nadeel van deze verzekering is dat ramen meestal niet zijn meeverzekerd. Veel mensen ondervinden dit als een groot nadeel en dat is ook wel enigszins logisch. De kosten van raamschade kunnen immers hoog oplopen. Vaak is het wel mogelijk om middels een aanvullende verzekering ook de raamschade mee te verzekeren. Een ander nadeel kan zijn dat er bij slecht onderhoud niet wordt uitgekeerd. Dan zit je dus alsnog met de gebakken peren. Een verzekeraar doet vaak onderzoek na het onderhoud, alvorens ze besluiten uit te betalen.

Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws