Afbeelding
Gemeente Utrecht

Utrecht verhoogt subsidie voor toegankelijkheid tijdelijk naar 100%

Gemeente

UTRECHT > Utrechtse bedrijven en organisaties die werken aan toegankelijkheid kunnen per 20 mei 2020 100% subsidie ontvangen met een maximum van €20.000 per aanvraag. De subsidie kan gebruikt worden voor zowel fysieke als sociale maatregelen om de toegankelijkheid te verbeteren, bijvoorbeeld het verwijderen van een drempel of plaatsen van een automatische deur, maar ook om het organiseren van een training voor personeel om gasten met een beperking te verwelkomen. Alle inwoners van Utrecht moeten zich welkom voelen, juist ook straks wanneer bezoek aan bedrijven en organisaties weer mogelijk is.

Vanaf 1 januari 2020 werd 70% van de kosten voor het werken aan toegankelijkheid vergoed. De gemeente is sindsdien samen met partners in de stad concreet verder gegaan met de uitvoering van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. Eén van de maatregelen is een subsidie voor Utrechtse bedrijven en organisaties. Na overleg met de verschillende bedrijven en organisaties in de stad is besloten om de subsidie voor de rest van het jaar te verhogen naar 100%.

Subsidieaanvraag
Aanvragen kunnen worden ingediend voor 15 juni, 1 september of 1 november. In 2021 en 2022 zijn er elk jaar in totaal drie subsidierondes. De subsidie in 2021 en 2022 zal maximaal 50% van de kosten zijn met een maximum van € 20.000 per aanvraag. Meer informatie of het aanvragen van subsidie staat op www.utrecht.nl/subsidietoegankelijkheid.

Samen met de stad
Voor een toegankelijke stad werkt de gemeente samen met inwoners, belangenorganisaties, ondernemers, winkeliers, ontwikkelaars en woningbouwcorporaties. Het VN-verdrag Handicap trad in 2016 in werking. Doel is het bevorderen, beschermen en waarborgen van de rechten van mensen met een beperking. Utrecht is één van de 25 ‘koplopergemeenten’ die werken aan het VN-verdrag handicap. Meer informatie over toegankelijkheid in Utrecht staat op www.utrecht.nl/vnverdraghandicap.

Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws