Afbeelding

Podium Hoge Woerd heropent met DODO live! van De Vrijstaat

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > De Vrijstaat produceert jaarlijks een muzikale theatervoorstelling voor 8+ op basis van een nieuw geschreven theatertekst. Dit jaar is dat DODO live!, een spannende ontdekkingsreis door tijd en ruimte. 

De cast wordt gevormd door De Vrijstaat Theaterfamilie: een mix van professionele acteurs, kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie en jongeren en studenten van het conservatorium en de Nederlandse Pop Academie. Door het coronavirus konden repetities lange tijd niet starten, lagen de lessen van de TheaterAcademie volledig stil en was Podium Hoge Woerd vooralsnog gesloten. Nu de maatregelen langzaamaan worden versoepeld, zetten kunstwerkplaats De Vrijstaat en Podium Hoge Woerd alles op alles om de voorstelling op 4 en 5 juli aanstaande te spelen. "Het is een spannend verhaal dat heel erg het gevoel van deze gekke tijd pakt. Die actualiteit willen we super graag delen met het publiek. Daar werken we met zijn allen - cast en crew – keihard naartoe", aldus schrijver en regisseur Paul Feld. 

Theater in tijden van corona

Afgelopen maanden sloot De Vrijstaat, net als andere culturele organisaties, noodgedwongen haar deuren voor publiek. Dit had direct impact op de voorstelling DODO live! Daphne de Bruin (artistiek directeur van De Vrijstaat en theatermaker): "Het ontwikkelen en maken van een Vrijstaat-voorstelling duurt doorgaans maanden, onder andere door de uitgebreide cast en diverse samenwerkingen met het onderwijs. Dat vraagt goede afstemming en op tijd starten." Gelukkig kon de TheaterAcademie door de versoepeling van de corona maatregelen half mei eindelijk weer starten.

Daphne de Bruin: "De impact van het coronavirus op het maakproces van de voorstelling is enorm. Toch hebben we steeds onze creativiteit gebruikt en naar werkbare alternatieven gezocht. Zo geven we onze theaterlessen nu op het buitenterrein van De Vrijstraat en is een enorme tafel (6 x 2 meter) ons belangrijkste decorstuk. Op deze manier kunnen de 12+ acteurs onderling anderhalve meter afstand houden evenals tot de meespelende kinderen." 

Een bezoek aan de voorstelling DODO live! wordt zeker een unieke ervaring. Paul Feld: "Ook al mogen we de tribune niet helemaal vullen, onze acteurs - jong en oud – gaan er vol in om iedere toeschouwer een pakkende ervaring te geven." DODO live! wordt de eerste voorstelling in Podium Hoge Woerd sinds de start van de intelligente lockdown: “We kijken er reikhalzend naar uit om weer publiek te kunnen ontvangen voor een live theaterbeleving. Uiteraard met in achtneming van de vereiste maatregelen.” Het theater is er helemaal klaar voor en kan niet wachten om de zaal weer te vullen met bezoekers. 

DODO live!

In deze spannende muzikale theatervoorstelling volgen we de jonge klimaatactiviste Eva. Tijdens haar spreekbeurt begint de wereld rond te tollen. Of terug te draaien? De staking die zij met haar vrienden had voorbereid krijgt een hele andere wending dan gepland. Want wat start als een demonstratie, eindigt in een tijdreis naar het begin van de wereld. 

DODO live! neemt je mee op avontuur naar het rijk van de Uitgestorven Dieren. In dit macabere archief waar mevrouw Deus de scepter zwaait, wordt steeds opnieuw de balans opgemaakt tussen de levenden en de doden. Eva raakt verstrikt in een vurige strijd tussen Mama Deus en haar zoon Lucifer, die beiden zo hun ideeën hebben over wat er met de aarde zou moeten gebeuren.

Als ook het voortbestaan van de mens op losse schroeven komt te staan, kan Eva niets anders doen dan ingrijpen. Maar aan welke kant moet je staan als het universum waarin jij je bevindt, steeds opnieuw kantelt?  En voor wie moet je kiezen als het vuur je heel na aan je schenen wordt gelegd?

DODO live! speelt op zaterdag 4 en zondag 5 juli in Podium Hoge Woerd. Dit is onder voorbehoud van de bekrachtiging van de voorgenomen versoepeling van de corona maatregelen per 1 juli. Gezien de deze maatregelen is het aantal beschikbare kaarten beperkt. Kaartverkoop start op woensdag 3 juli om 10 uur via: www.podiumhogewoerd.nl

Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws
Afbeelding
Fit en gezellig; 3 wandelgroepen in Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Lions Vleuten koken voor bewoners van ZOMO Vrije tijd
Monique Becking van Platvorm Vrij Parkeren overhandigt 1200e poster aan CDA-fractie
CDA Utrecht steunt Platform Vrij Parkeren Nieuws
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Denk mee over wonen in Utrecht, nu en in de toekomst Nieuws
Afbeelding
Utrecht op zoek naar extra plekken voor asielzoekers door Spreidingswet Nieuws
Afbeelding
Winnaars 1e Doublette toernooi Henk Koet en Frans de Wilde. Sport
Gezellig samen lunchen met gasten van de zonnebloem Harmelen
Gezellig uitje Zonnebloem Harmelen naar tuincentrum Intratuin Lezersnieuws