Afbeelding

Stadsmuseum Woerden weer open vanaf 12 juni met compleet heringerichte Gestelkamer en nieuwe tentoonstelling

Vrije tijd

WOERDEN > Stadsmuseum Woerden gaat vrijdag 12 juni weer open. Wel graag vooraf reserveren vanwege alle coronarichtlijnen en speciale regels om museumbezoek veilig en prettig te laten verlopen. Reserveren kan vanaf NU.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het onderhoud van het historische Stedehuys door Vermeij schilderwerken en De Heeren Bouwmeester. Ook binnen heeft men niet stil gezeten. Straks stappen de bezoekers niet alleen een goed onderhouden monument binnen, maar kunnen ze ook twee kersverse presentaties zien: de tijdelijke tentoonstelling Jong & Bevrijd en een compleet heringerichte Gestelkamer.

Museum eindelijk weer open

De medewerkers van het museum kunnen bijna niet wachten om de deuren weer te openen voor bezoek. In het begin zal het museum open zijn van woensdag t/m zondag tussen 12.00-16.00 uur. Reserveren kan door te mailen naar contact@stadsmuseumwoerden.nl of te bellen (0348-431008) op 4, 5, 9, 10 en 11 juni tussen 12-16 uur. Zie ook de website www.stadsmuseumwoerden.nl. Hier staan de details en ook de huisregels die gelden om de veiligheid voor alle bezoekers en medewerkers te borgen in het ‘1,5 meter-museum’.

Jong & Bevrijd, ooggetuigen van WO II vertellen Eindelijk kunt u komen kijken èn luisteren naar deze ontroerende tentoonstelling, waarin 20 ooggetuigen vertellen hoe het was om jong te zijn in de oorlog en 75 jaar geleden de bevrijding mee te maken. Over de onvrijheid die de oorlog meebracht, de angst maar ook het gevoel van avontuur. Over het gemis van familieleden en gewetensvragen: wie was nu ‘goed’, wie ‘slecht’? Fotograaf Winfried Leeman maakte van elke ooggetuige een prachtig portret.

Voor het eerst werkt het museum met een audiotour, die de verhalen nog dichterbij brengt; de apparaatjes worden nu extra grondig gereinigd tussen elke gebruiker. Het laatste zaaltje is omgetoverd tot een mini-bioscoopje, daar draait een korte film waarin vijf ooggetuigen vertellen hoe zij de bevrijding hebben beleefd. Jong & Bevrijd is te zien tot en met dinsdag 1 september.

Gestelkamer in nieuw jasje

De zaal met werken van Woerdens bekendste kunstenaar, Leo Gestel, krijgt een geheel nieuwe inrichting. Omdat werken op papier niet te lang in het licht mogen hangen, is een verse selectie gemaakt van zijn werk, dat weer een nieuwe kijk geeft op de veelzijdigheid van Gestel.

Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws