Afbeelding
Owner

Digitale bloemenzee van teamLab op Buitenplaats Doornburgh

Vrije tijd

In alle rust kunst kijken en picknicken aan de Vecht 

MAARSSEN > Vanaf 4 juni opent Doornburgh opnieuw de deuren voor het publiek. Blikvanger deze zomer is een digitaal kunstwerk van teamLab, een internationaal kunstenaarscollectief gevestigd in Tokio. Het kunstwerk toont een digitale bloemenzee, die verandert met het verloop van de dag. 

Ook zijn er rondleidingen gericht op architectuur, historie en natuur. Buitenplaats Doornburgh zorgt voor passende hygiënemaatregelen, zodat bezoekers in alle veiligheid van de buitenplaats kunnen genieten. 

Nieuwe kunst: teamLab

De heropening van Doornburgh wordt gevierd met de komst van een digitaal kunstwerk van teamLab. De installatie ‘Continuous Life and Death at the Now of Eternity’ verbeeldt een continu veranderende bloemenzee en ziet er tijdens ieder timeslot anders uit. Joanna van Dorp, Directeur van Stichting Buitenplaats Doornburgh: “De kunst van teamLab past heel goed op Doornburgh. Dit kunstwerk lijkt de tijd te vertragen. Je kunt er lang naar kijken en er helemaal in verdwijnen.” 

De priorij van Doornburgh is van donderdag t/m zondag te bezoeken door een kaartje te reserveren voor een timeslot via www.buitenplaatsdoornburgh.nl. Wereldberoemd, innovatief & meditatief Het internationale kunstcollectief teamLab bestaat uit honderden leden; van ingenieurs tot kunstenaars, van wiskundigen tot architecten. In dit samenwerkingsverband komen kunst, wetenschap en natuur samen. Het collectief maakt internationaal furore met interactieve kunstwerken die reageren op bewegingen van bezoekers. 

Te midden van deze digitale projecties waant de bezoeker zich in een kleurrijke wereld vol wonderlijke natuurverschijnselen die alle zintuigen prikkelen. Joanna van Dorp: “Het is heel bijzonder dat we een werk van dit wereldberoemde kunstcollectief kunnen tonen. De kunstwerken van teamLab laten met technologie de grenzen tussen kijker en het kunstwerk vervagen. Het sluit mooi aan bij de moderne architectuur van onze priorij die ook de bezoeker verleidt tot rust en verdieping.” 

Genieten in de binnentuin en in het park

Bezoekers kunnen in de binnentuin genieten van een goede kop koffie met taart, een lunch of een borrel van restaurant DeZusters. Nieuw is het picknickterras in het park. Bezoekers kunnen zonder ticket een hapje en drankje kopen bij ‘DeZusters to go’ om buiten in het park te nuttigen. 

Het restaurant maakt sinds de start van de quarantaine Dinerboxen en gaat daar mee door tot 1 juli. Vanaf dan is restaurant DeZusters weer regulier geopend, met op vrijdag en zaterdag een nieuw menu en nieuwe dinerformule. Reserveren voor het diner kan nu al via www.dezusters.nl. 

Passende maatregelen voor een veilig bezoek 

Er zijn overal passende hygiënemaatregelen, waaronder een inrichting die zorgt voor 1,5 meter afstand, een maximum van 30 bezoekers per timeslot en extra reinigingsmiddelen voor bezoekers en personeel. Reserveer kaarten via www.buitenplaatsdoornburgh.nl

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws