Afbeelding

Juf Coby en Juf Truus gaan De Fontein verlaten

Nieuws

HARMELEN > Na respectievelijk 37 jaar en 9 jaar gaan juf Coby en juf Truus basisschool De Fontein verlaten en gaan ze genieten van hun welverdiend pensioen!


Juf Coby behaalde in 1973 haar diploma kleuterleidster aan de Marnix Academie in Utrecht. Een jaar later behaalde ze daar ook haar diploma hoofdleidster.Haar carrière als kleuterjuf startte Coby in 1973 op kleuterschool 'De duiventil' in Weesp, maar al gauw wisselde ze deze school in voor een baan als hoofdleidster op kleuterschool 'De Triangel' in Harmelen. Hier werkte ze van 1975 tot 1980 met veel plezier en voldoening. In de periode die volgde werden Coby's zonen geboren en stond het 'juf zijn' even op een laag pitje. Maar het onderwijs zat Coby in het bloed en vanaf 1988 pakte ze de draad weer op, eerst als invalkracht, later met een vaste benoeming op de Hofwijkschool. Coby heeft in de loop der jaren het onderwijs behoorlijk zien veranderen. Dat begon al met het invoeren van de de Wet op het Basisonderwijs in 1985. Ineens bestonden er geen kleuterscholen meer maar kwamen er basisscholen voor kinderen van 4-12 jaar.

In 2002 kwam er een fusie tot stand tussen de Hofwijkschool en de Indijkschool en gingen beide scholen samen door onder de naam De Fontein. Dit was behoorlijk wennen want ook voor het personeel van beide scholen betekende dit een periode van integratie en verandering.Hoewel Coby erg gehecht was aan haar ‘eigen kleuterlokaal’ op de voormalige Hofwijkschool aan de Willem Alexanderlaan, maakte ze op een gegeven moment toch de overstap naar de Schoollaan waar de voormalige Indijkschool was gevestigd. En daar heeft ze achteraf nooit spijt van gehad!In 2016 konden de leerlingen en leerkrachten de nieuwe locatie aan de Hendriklaan betrekken en werd De Fontein eindelijk in één gebouw gehuisvest.Juf Coby heeft van veel Harmelense gezinnen kinderen in de klas gehad en is een begrip geworden in Harmelen.


Ook juf Truus Visser gaat aan het eind van het schooljaar met pensioen. Zij was gedurende 9 jaar de Intern Begeleider op De Fontein. Met veel kennis, geduld en passie zorgde ze ervoor dat de leerlingen de begeleiding kregen die ze nodig hadden, ging ze in gesprek met leerlingen, ouders en leerkrachten en bemiddelde ze zo nodig bij het zoeken naar externe hulp voor de leerlingen. Voor haar collega's was Truus een vraagbaak waarbij ze altijd terecht konden en voor wie niets teveel was.
Beide leerkrachten verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Dit gebeurt op vrijdag 26 juni. Helaas is het vanwege de Corona maatregelen niet mogelijk om de dames een afscheidsreceptie aan te bieden, maar we kunnen ons voorstellen dat u ze toch zou willen bedanken voor hun inzet en gedrevenheid.U kunt dit doen door een kaartje voor Coby en/of Truus in de brievenbus van school te doen (Hendriklaan 5, 3481 VR Harmelen).

Afbeelding
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws