Afbeelding

Geen valse start voor The Official F1® Racing Centre in The Wall

Ondernemend

LEIDSCHE RIJN > Sinds begin deze maand kunnen Formule 1-liefhebbers voor het eerst racen in een speciaal ontworpen F1-simulator bij The Official F1® Racing Centre in The Wall, Utrecht. 

Nu, 4 weken later, hebben al heel wat bezoekers zo’n gave F1-beleving ervaren. En er is meer: tijdelijk is hier nu ook een echte Formule 1-raceauto van Red Bull te bewonderen.

Mooie start
Ondanks de opgelegde coronamaatregelen, waardoor er 30 mensen per uur binnen mogen zijn, heeft The Official F1® Racing Centre een mooie start gemaakt. Co-founder Floris Boers merkt veel enthousiasme bij de bezoekers: “Degenen die komen, vinden het een mooie beleving en zijn positief verrast. Ze vinden het een zeer indrukwekkende formule en gaaf opgezet!”. Veel Formule 1-fans, maar ook andere nieuwsgierige bezoekers hebben de unieke hot spot in The Wall al weten te vinden. “Zo waren we in het eerste weekend op vrijdagavond en de zaterdag al bijna uitverkocht”, aldus een trotse Boers.

Formule 1-auto van Red Bull
Sinds vorige week hebben alle liefhebbers een extra reden om naar The Wall in Utrecht Leidsche Rijn toe te gaan. Een Red Bull Racing Formule 1-auto uit 2012 staat in The Official F1® Racing Centre tentoongesteld. Een unieke gelegenheid om eens een echte F1-wagen van dichtbij te bekijken. De auto is nog tot 14 juli te bewonderen.

Een volledige Formule 1 ervaring
The Official F1® Racing Centre heeft in totaal 60 racesimulatoren. Je ervaart er een volledig F1-raceweekend in één uur, inclusief training, kwalificatie en een Grand Prix. In de officiële F1 2019-videogame van Codemasters kunnen Formule 1-fans racen tegen vrienden, familie en andere bezoekers, onder begeleiding van opgeleide ‘e-marshals’. Door de speciaal ontworpen simulatoren ervaar je de intense force feedback door het F1-stuur en voel je meer rijwind naarmate je harder gaat.

Online reserveren
Vanwege de coronamaatregelen is het momenteel verplicht om vooraf online te reserveren. Zowel individuele racers als groepen kunnen zeven dagen per week terecht bij het The Official F1® Racing Centre. Vanaf het moment dat je reserveert, wordt de virtuele Grand Prix™ op jouw favoriete circuit voorbereid. Meer informatie vind je op www.thewall.nl/play/racing

The Wall
Retail- en leisurecentre The Wall ligt in Leidsche Rijn, Utrecht, aan de A2, afslag 7. Bekende en toonaangevende merken die in The Wall zijn gevestigd zijn, zijn Amac, Mediamarkt, Toychamp, BCC, Decathlon, Mantel, Daka Sports en Maxaro. Ook zijn er vestigingen van FoodExplore, Doppio en McDonalds. Naast The Official F1® Racing Centre biedt The Wall onderdak aan Play-In, de grootste indoor speeltuin van Europa. The Wall beschikt over een uitgebreid parkeerdek met ruim voldoende parkeerplaatsen. Parkeren is de eerste twee uur gratis.  

Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws