Afbeelding
Museum Hoge Woerd

Doe-expo: de Romeinse wereld van Nurdius Maximu, Museum Hoge Woerd laat kinderen spelenderwijs kennis maken met het verleden.

Vrije tijd Ingezonden

LEIDSCHE RIJN > Op zaterdag 18 juli opent Museum Hoge Woerd een nieuwe, tijdelijke expositie binnen de muren van het Romeinse fort Castellum Hoge Woerd. 

De tentoonstelling is geïnspireerd op de populaire kinderboekenreeks ‘Het dagboek van Nurdius Maximus’ van de Britse auteur Tim Collins. In deze doe-expo kunnen kinderen aan de hand van allerlei opdrachten zelf in de huid van de Romeinse Nurdius Maximus kruipen. De expositie is van zaterdag 18 juli t/m zondag 27 september te bezichtigen. Het museum is momenteel, in verband met de maatregelen rondom COVID-19, enkel in de weekenden geopend. 


Hoofdpersoon Nurdius Maximus is een onhandige slungel die ervan overtuigd is dat hij ooit een Romeinse held zal worden. De verwoede pogingen van Nurdius om een held te worden, leiden tot de meest hilarische avonturen, waarover hij in zijn dagboek schrijft. Deze verhalen vertellen over de Romeinse Tijd: van hoe het is om aan de zijde van Julius Caesar te werken tot opmerkelijke feiten over de manier waarop de Romeinen destijds leefden.

Een van de verhalen speelt zich af bij een legerplaats aan de grensrivier in de lage landen, dat sterke overeenkomsten vertoont met het Romeinse Castellum Hoge Woerd. De gelijkenissen tussen de fictieve legerplaats en het archeologische fort in Leidsche Rijn maken Castellum Hoge Woerd de uitgelezen plek om de Romeinse geschiedenis tot leven te brengen. 

De toegang tot het museum is gratis, op reserveringsbasis. Bezoekers kunnen voor €1,- een doe-boekje aanschaffen waarmee alles uit het bezoek aan de doe-expositie gehaald kan worden. Voor meer informatie, de actuele openingstijden en het reserveren van tickets: www.museumhogewoerd.nl

Het museum is gevestigd binnen de muren van Castellum Hoge Woerd, een moderne herbouw van het Romeinse fort dat 2.000 jaar geleden op de Romeinse grens (Limes) stond: op de oorspronkelijke vindplaats én op ware grootte. Nu is het Castellum de plek waar cultuur, natuur en historie op unieke wijze samenkomen. Bezoekers kunnen bij dit Romeinse fort bijzondere archeologische vondsten ontdekken en daarnaast genieten van theater, het café-restaurant met zonovergoten terras, de stadsboerderij en de tuinen. Museum Hoge Woerd is goed bereikbaar: zowel op de fiets, met de auto (gratis parkeren), als met het openbaar vervoer (buslijnen 4 en 28 vanaf Utrecht Centraal).

www.castellumhogewoerd.nl

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws