Afbeelding
Owner

Bisonspoor schuift van twee naar drie woontorens

Nieuws

MAARSSENBROEK > Het plan met de twee majestueuze torens in Bisonspoor ligt in de la. De voorlopige schets laat nu drie woontorens zien op de plek van de oude parkeerplaats P2.

Dat bleek tijdens een bijpraatcommissie met de gemeenteraad over de voortgang in en rond winkelcentrum Bisonspoor. De problematiek rond de stikstof en de coronacrisis heeft wel voor vertraging gezorgd, maar de realisering ligt nog wel op schema. Volgend jaar worden de plannen echt concreet en wordt er een omgevingsvisie aangevraagd. In 2022 zou de bouw kunnen starten en dan kan in 2025 de eerste sleutel in het slot van de 360 appartementen in de woontorens. 

De politiek kreeg van eigenaar Wintertrust een overzicht van de stand van zaken en ook het resultaat van het overleg met de werkgroep met onder meer bewoners uit de diverse wijken. 'Er is letterlijk geschoven met gipsblokjes om te kijken hoe de diverse ideeën er zouden uitzien en wat haalbaar is', aldus de vertegenwoordiger van Wintertrust. En dan werd ook gekeken naar de effecten van het geluid, zoals van het Amsterdam-Rijnkanaal, en de zon. En het voorlopige resultaat is nu drie woontorens, maar niet hoger dan 70 meter. 'We beseffen hoe gevoelig dat ligt en we gaan niet boven de 70 meter', zo maakte Wintertrust duidelijk. Door de nieuwe plannen moet misschien toch het bestemmingsplan weer worden aangepast. Die aanpassingen zorgden wel voor gefronste wenkbrauwen bij de diverse fracties. Geen twee opvallende torens, maar drie woonblokken, zo was de verbazing. 'Is het het dan nog wel spannend?, zo vroeg VVD-raadslid Van Nieuwenhoven zich af. Immers, de raad was akkoord gegaan met hoge torens omdat het zo'n uniek ontwerp zou zijn en Maarssenbroek op de kaart zou zetten. Van de Wintertrust kwam de verzekering dat er niets aan de kwaliteit van het plan verandert en dat het nog steeds een landmark zou zijn. 

Volgend jaar moet duidelijk zijn bij de concrete invulling of de politiek dat ook zal vinden. Wintertrust is verder in onderhandelingen met diverse zorgaanbieders over de 100 zorgwoningen op P2 met een ontmoetingsruimte voor de wijk. Wellicht komen daar nog meer woningen, want de winkel van de Hema gaat flink inkrimpen, aldus Wintetrust. De verplaatsing van het politiebureau naar de plek van het tankstation, dat gaat verdwijnen, is ook bijna rond. Op de huidige plek van het bureau komt een woontoren en op het open stuk tussen het huidige bureau en de parkeergarage staat ook een appartementencomplex in de planning.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws