Afbeelding

De bewoners van Odenvelt in Vleuten zijn druk in de weer om het leven in de wijk nog leuker te maken.

Nieuws

VLEUTEN > De bewoners van Odenvelt in Vleuten zijn druk in de weer om het leven in de wijk nog leuker te maken.

Vorig jaar is een enquête uitgedeeld om te peilen hoe tevreden iedereen woont, daar kwam een hele goede respons op kwam. Daarna hebben de bewoners 5 werkgroepen opgestart, op gebied van Verkeer/Parkeren, Jeugd, Woningverbetering, de Gezellige Buurt en Groen. Deze werkgroepen zijn enthousiast aan de slag gegaan en op 7 maart was er een bijeenkomst in de Schakel waar iedere werkgroep een presentatie heeft gegeven over hetgeen zij in petto heeft voor de buurt. 

De werkgroep Groen heeft Zwerfvuilbrigade opgericht, die af en toe door de wijk gaat om zwerfvuil op te ruimen. Tijdens de bijeenkomsten gaf de werkgroep plantjes weg. 

De werkgroep Jeugd heeft aan de aanwezige bewoners gevraagd om te reageren op plannen van de gemeente voor een voetbalveldje aan de rand van de wijk. De uitkomst hiervan is te vinden op www.utrecht.nl/jongerenlr. De werkgroep Verkeer had een grote kaart van de buurt, waarmee knelpunten besproken konden worden. Er is inmiddels ook een overleg geweest met een expert van de gemeente over het verkeer rondom en naar het station. De gemeente heeft toegezegd een onderzoek te doen naar de parkeerdrukte bij het station. Als eerste zichtbaar resultaat is er een smiley, geplaatst op de Odenveltlaan, die de snelheid meet van auto’s. De werkgroep Woningverbetering vraagt iedereen een vragenlijst in te vullen over verbeteringen die gedaan zijn. Deze is te vinden op www.odenveltwijk.nl. Het idee is dat de bewoners elkaar kunnen helpen door hun ervaringen te delen, en dat zij niet zelf elke keer het wiel hoeven uit te vinden. Een aantal buren waren enthousiast om de resultaten van hun verbouwing van hun zolder te laten zien. 

Tijdens de coronacrisis zijn er allerlei spontane initiatieven ontstaan, bijvoorbeeld buren die een oogje in het zeil houden bij (oudere) buren en praktische en morele ondersteuning bieden waar nodig. In een aantal straten zijn WhatsApp groepen gevormd tussen bewoners. Voor een oudere dame is aangeboden door naaste buren (die ze nog helemaal niet zo goed kende) om de boodschappen te doen. In een straat werd speelgoed weggegeven en werden er voor de kinderen activiteiten georganiseerd, zoals een speurtocht en voorleesmiddag in de voortuin (op gepaste afstand). 

Op Koningsdag werd met groot succes een stoepkrijttekenwedstrijd georganiseerd voor kinderen, er werden hiervoor 18 gratis ijsjes gedoneerd door Lambieck Frituur. Misschien is het meest hartverwarmend resultaat dat mensen in de buurt veel meer betrokken zijn bij elkaar, dan voorheen. Er wordt veel gesproken over ‘social distancing’. Maar in de plaats van sociale verwijdering, zien we een omgekeerde trend ontstaan, mensen zoeken toenadering op een manier die betekenisvol is. Wel houden ze daarbij de aanbevolen afstand in de gaten. Inmiddels denken een aantal buurtbewoners na, hoe ze de 'buren' van de Dierenweide in Odenvelt op de nationale Burendag van 26 september a.s. op gepaste Corona-wijze wat meer aandacht kunnen geven. Te zijner tijd kunt meer hierover op de facebookpagina vinden “Prikbord Odenvelt Vleuten”.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws