Afbeelding

Topsporters maken uitstapje naar padel en tennis met Sport Stories

Sport

LEIDSCHE RIJN > Het was een mooi beeld zaterdagmiddag in Vleuten bij Sportcentrum Oudenrijn, waar zeventien topsporters uit verschillende disciplines met elkaar de strijd aangingen in een padelkooi en op de tennisbaan. Het uitstapje naar een andere tak van sport leverde vooral lachende gezichten op, al was er zeker ook enige strijd te zien. Een topsporter is nu eenmaal moeilijk te temmen. Winnen was echter voor één keer niet het doel.

De insteek van het samenzijn was om op ervaringen en kennis met elkaar te delen. Manager Bart van Schijndel herbergt in zijn stal van Sport Stories zo’n twintig topsporters en vond het in deze coronacrisis tijd om iedereen in een informele setting bij elkaar te brengen. Normaal gesproken een nagenoeg onmogelijke opgave, omdat iedereen is uitgewaaierd over de hele wereld. Maar door de uitbraak van Covid-19 ligt de sportwereld al zo’n vier maanden voor een groot gedeelte stil en trainen de Nederlandse topsporters nog altijd hoofdzakelijk in Nederland en zijn er nog nauwelijks (internationale) officiële wedstrijden.

Zo zagen we zaterdagavond bij Sportcentrum Oudenrijn Olympisch schaatskampioen Esmee Visser voor de verandering niet over het ijs glijden maar met een racket in haar handen. En dat ging haar best goed af. Waar tweevoudig windsurfkampioen Kiran Badloe het liefst met hoge snelheden op zijn RS:X-plank of iQFoil over het water scheert, ramde de ‘langste van het stel’ dit keer in de padelkooi zo hard als mogelijk tegen een bal. Of neem Diede de Groot, zevenvoudig grandslamwinnares in het enkelspel bij het rolstoeltennis. Zij stond letterlijk ‘haar mannetje’ en rende met haar prothese op elke bal. Het niveau was behoorlijk, zo stelde Robin Sietsma, behorend tot de Nederlandse padeltop, als instructeur vast.

Elkaar inspireren, praten over ervaringen in vreemde coronatijden zonder echte topsportdoelen en sparren over (nieuwe) mogelijkheden. Tussen de partijen door was de interesse in elkaars doen en laten zicht- en hoorbaar. Zwemtopper Arno Kamminga liet de sportieve activiteiten even aan zich voorbijgaan en nam rustig plaats in de zon. Een topsporter moet immers toch doseren. Hij zwom vrijdag middag nog in Antwerpen, waar hij in een zogenoemde ‘Corona Race’ eindelijk weer in actie kwam op de 100 en 200 meter schoolslag. En zijn weliswaar onofficiële tijden van 58.46 (slechts 0.03 verwijderd van zijn persoonlijk record) en 2:08.02 beloven veel goeds voor de toekomst.

Eigenlijk was het in Vleuten een bonte verzameling, met een windsurfer, hockeyers, een turner, schaatsers, paralympisch atleten, zeilers, een shorttracker en BMX’ers. Misschien nog wel de grootste winst die manager Van Schijndel met ‘zijn topsporters’ wist te bereiken, is dat er op en naast de sportbanen geen verschil zichtbaar was. Vol enthousiasme en met nieuwe inspiratie trokken paralympisch kampioen Jetze Plat, de fietscrossende zusjes Laura en Merel Smulders en wereldkampioenen Annette Duetz en Annemiek Bekkering het hek bij Sportcentrum Oudenrijn achter zich dicht. Op weg naar nieuwe successen op en naast de baan!

Afbeelding
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws