Afbeelding

Doe de gratis hoortest bij verschillende Audicien Utrecht!

Ondernemend

Hoe gaat een test?

UTRECHT > Audicien Utrecht bieden een coronaproof, gratis hoortest aan. Zo kan je ontdekken of je baat hebt bij verdere hoortests of een gehoorapparaat.

Maar hoe gaat zo’n test precies?

Een gratis hoortest bij Audicien Utrecht bestaat uit twee delen. Eerst wordt er een audiofragment afgespeeld. Op dit fragment staan verschillende tonen in verschillende frequenties. Ook worden er woorden afgespeeld, waarna jij verzocht wordt deze te herhalen. Na deze gratis hoortest is duidelijk wat je wel en niet kan horen. Zo kan het bijvoorbeeld dat je lagere tonen niet kunt horen, en hogere weer wel. Zo kom je er achter of het zin heeft om een hoortoestel aan te schaffen. 

Soorten gehoorapparaten 

Misschien heb je hier nooit zo bij stil gestaan, maar er is een groot aantal hoortoestellen verkrijgbaar. Er zijn verschillen in model, formaat en eigenschappen. Het meest gebruikte hoortoestel is het AHO apparaat. Bij dit toestel wordt geluid via een slangetje naar een speaker op de rand van het oor geleid. Dit apparaat iets zichtbaarder dan andere apparaten. Daarom is het verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is begrijpelijk dat de zichtbaarheid van sommige apparaten een drempel zijn voor het dragen ervan. Sommige AHO apparaten zijn daarom ontworpen om discreter te zijn. Bijna onzichtbaar zijn de IHO apparaten. Deze apparaten bevinden zich in het oor. Het apparaat maakt dus geen gebruik van slangetjes, en is niet zichtbaar buiten het oor. Lyric Phonak is een hoortoestel dat verder gaat dan een IHO apparaat. Het zit namelijk diep in het hoor. Na plaatsing is het alsof het originele gehoor weer terug is. De Lyric wordt non-stop gedragen, en geplaatst door een Lyric audicien. Een nadeel aan dit apparaat is dat er geen wireless toepassingen mogelijk zijn. 

Eigenschappen van hoortoestellen

Hoortoestellen versterken tegenwoordig niet alleen het geluid van buitenaf. Door technische verbeteringen kan je een toestel bestellen met Bluetooth. Zo kan je jouw apparaat verbinden met je telefoon, televisie of deurbel. 

Maar wat kost dat dan?

De kosten van een hoortoestel zijn afhankelijk van de categorie waar het toestel in valt. Ook zijn de kosten afhankelijk van welke verzekeringsmaatschappij je hebt, en wat voor verzerkering je hebt. Het is wel zo dat, wanneer je een gehoorapparaat nodig hebt volgens het hoorprotocol, jij driekwart van de kosten vergoed moet krijgen van jouw zorgverzekering. De eigen bijdrage bedraagt dan 25%.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws