Afbeelding

Gildewandelingen in Utrecht

Vrije tijd

Gildewandeling: Van Vondelparc tot Twijnstraat

Op dinsdag 20 oktober kunt u met gildegids Guus Reith wandelen in Utrecht-Zuid van de Vondellaan tot de Tolsteegbarrière. De wandeling start om 11 uur en duurt anderhalf uur. Nostalgie en nieuwe architectuur Een kleurrijk palet van boeiende verhalen over de nostalgie van de Croesestraat, de nieuwe architectuur van de architecten van TANGRAM met een unieke binnenstraat, over de gebouwen van van Egeraat en de nu wereldberoemde Francine Houben. Over aan galgen hangende lijken, het allereerste asielzoekerscentrum en de truc van Tholen. Waarom de Vaartse Rijn zo recht is als een kanaal. Als u 112 belt, waarheen belt u dan?

Amsterdamse school Heel bijzonder zijn de gebouwen van de Amsterdamse School.

Gildewandeling: Reformatie in Utrecht

Op woensdag 21 oktober kunt u met Gilderondleider Rien Stein een wandeling maken, die de Reformatie als onderwerp heeft. De wandeling start om 14.00 uur en zal iets meer dan anderhalf uur duren. Protestantse stad In 1580 besloot de vroedschap van Utrecht, dat de stad vanaf dat moment een protestantse stad zou moeten zijn. Er zullen plekken worden bezocht, die een rol speelden bij wat eraan vooraf ging, en ook de gevolgen zullen zichtbaar zijn. Vanzelfsprekend komen daarbij ook de grote reformatoren zoals Luther en Calvijn ter sprake, maar ook minder bekende, maar daarom niet minder belangrijke hervormers zullen aan bod komen.

Gildewandeling: Rondom de Croeselaan

Op vrijdag 23 oktober kunt u met Gildegidsen Thea Boekhout en Riet Molenaar het gebied rondom de Croeselaan verkennen. De wandeling start om 11 uur en duurt anderhalf uur.

De omgeving van de Croeselaan zal de komende jaren ingrijpend veranderen. Wat is er nog over uit de tijd dat dit een belangrijk veilinggebied was? Wat gaat verdwijnen of wat wordt ingepast in de nieuwe plannen. Via een parkje met kunstwerken lopen we naar de voormalige veilinghaven, waar een combinatie van industrieel erfgoed en moderne architectuur te zien is. Daarna steken we de Croeselaan over naar de Dichterswijk met het project ‘Dichter bij huis’. Zelfs hier komen we nog een object tegen dat verwijst naar het veilinggebied; een Hefbrug van de speciaal aangelegde veilingspoorlijn.

Aanmelden en kosten Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. U kunt zich voor deze wandelingen ook aanmelden via e-mail balie@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer). Vanaf 1 juli zijn we weer telefonisch bereikbaar ma – vrij tussen 14 en 16 uur op 030-234 32 52.

Kosten: € 8 p.p., € 4 voor kinderen beneden 12 jaar of U-pashouders.

Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws