Afbeelding

Provincie houdt kaarten tegen de borst bij nieuwe oprit Maarssenbroek naar Zuilense Ring

Nieuws

MAARSSENBROEK > Het kan nog wel even duren voordat duidelijk is op welke manier het verkeer uit Maarssenbroek naar de Zuilense Ring ricghting A2 gaat rijden.

Er moet nog veel onderzocht worden, zoals voor de zomer bleek bij het uitstel van het sluiten van de Maarssenbroekse Slag bij Bloemstede en de nieuwe wijk Haagstede. Alle gevolgen van het oorspronkelijke plan om een nieuwe toeritt aan te leggen tegenover Boomstede recht langs het geluidsscherm met een haakse bocht naar de Zuilense Ring moeten eerst weer worden onderzocht Doe grond is van de provincie en de provincie staat niet te trappelen om alsnog mee te werken met verkeer op de Zuilense Ring via die toerit.

Het college had de provincie een brief gestuurd met de stand van zaken en ook om weer te kijken naar het oude plan. Dank, zei de provincie, maar we geven nog geen mening, ook niet als het onderzoek uitwijst dat het technisch wellicht haalbaar is ‘We onderzoeken graag samen met u de technische uitvoerbaarheid van de alternatieve oprit. Naast de technische uitvoerbaarheid is echter ook de veiligheid van groot belang voor ons. Derhalve kunnen wij niet op voorhand toezeggen in te kunnen stemmen met de realisatie van de voorgestelde oprit op basis van eventuele technische uitvoerbaarheid’, zo laat de provincie weten in een brief aan Stichtse Vecht. Wanneer het onderzoek duidelijk aantoont dat de voorgestelde oprit veilig is zetten wij ons graag in om deze in goede samenwerking te realiseren. Dit zal dan ook nadrukkelijk meegenomen moeten worden in het onderzoek. Over de opzet van dit onderzoek denken wij graag met u mee.’

Binnenkort komt het college met een plan van aanpak van verkeersmaatregelen in Maarssenbroek, die nodig zijn voor een goede doorstroming als de Maarssenbroeske Slag toch dicht gaat bij Bloemstede en Haagstede, waar de bouw van de nieuwe wijk nu even is stil gelegd.

Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws