Afbeelding

Heerlijke oefenpot VV Maarssen als compensatie voor uitvallen competitiewedstrijd

Sport

MAARSSEN > Op uitnodiging van hoofdklasser DHSC speelde VV Maarssen 1 zaterdag een serieuze en heerlijke oefenwedstrijd op het kletsnatte maar goed bespeelbare hoofdveld van de Utrechters. 


Beide ploegen kwamen vanwege coronagevallen bij de tegenstanders niet in actie voor de competitie, maar maakten er een echte wedstrijd van. Na een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd was het VV Maarssen met het betere veldspel tegen een hoofdklasser die veel effectiever en volwassener omging met de kansen. De wedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning voor de manschappen van Kruys, Sneijder en Testa la Muta, maar VV Maarssen gaf prima partij en had na de snelle 0-2 voorsprong (binnen 15 minuten in de eerste helft) eigenlijk de wedstrijd moeten beslissen. Snelle aanvallen met Deen van Embricqs als aanstichter leidden echter niet tot een grotere voorsprong en dat kwam de koploper in de tweede klasse (ook zonder te spelen nog steeds bovenaan) verderop in de wedstrijd duur te staan.

Nog voor rust had DHSC via twee keer Mounir el Hamdaoui de stand weer gelijk getrokken. Met zeven verse krachten startte DHSC in de tweede helft furieus, had Maarssen het even lastig maar bleef het voetballend rustig en vond men toch iedere keer de vrije man. De sterke Eddy Vorm zette in de 60ste minuut de Maarssenaren weer op voorsprong en dat was op basis van de kansenverhouding terecht. DHSC moest vol aan de bak om niet tegen een oefennederlaag aan te lopen en daardoor bleef het een open wedstrijd met twee ploegen die vol op de aanval speelden. VV Maarssen overdreef het rondspelen soms iets te veel en de constant druk zettende Utrechters profiteerden twee keer van nonchalance in de ploeg van VV Maarssen. Daardoor ging de hoofdklasser er toch nog met de overwinning vandoor. 

Waar DHSC bijna twee teams opstelde, koos VV Maarssen er na de vrije donderdag voor om zo lang mogelijk met de basis-elf te blijven staan. Het was goed om te zien dat de ploeg tegen een hoofdklasser op een zwaar veld conditioneel uitstekend op de been bleef. Alleen King Accasi kwam al invaller binnen de lijnen voor de moegestreden Van Embricqs en maakte daarmee zijn debuut in VV Maarssen 1. Voetballend was Maarssen zeker niet de mindere en beide teams lieten zien over veel kwaliteit te beschikken. Via de livestream was het niet altijd goed te zien, maar in het veld was het genieten. VV Maarssen kan zich alleen verwijten dat het slordig met de kansen omging. Na de prachtig opgezette 0-1 met Anis Ziani in de hoofdrol en Mitch van der Vlist als eindststation, lag de 0-2 er al binnen 15 minuten in (wederom Van der Vlist, nu uit een penalty). In deze fase verscheen VV Maarssen frequent voor de goal van keeper Nick Turksma, maar was de ploeg slordig bij het overhalen van de trekker. DHSC liet zien daarin verder te zijn en behaalde uit minder kansen een veel hoger rendement. 

Voor beide teams een nuttige wedstrijd, die bij DHSC in het teken stond van het debuut van ex-prof Mounir el Hamdaoui. Daarnaast was het een ontmoeting tussen veel oude bekenden. Trainer Etienne Kelders aan VV Maarssen-kant kwam in de andere dugout oud-FC Utrecht teamgenoot Gert Kruys tegen. Spits Mitch van der Vlist speelde vorig seizoen nog bij DHSC en de broers Roy en Nick Turksma werkten al eerder samen met de staf van VV Maarssen, maar toen bij FC Breukelen. Meest bijzondere ontmoeting van de dag moet echter het duel geweest zijn tussen de broers Yasar (zie foto). Spits Gokhan Yasar scoorde in de tweede helft de 3-3 voor DHSC, terwijl broer Serkan wederom een zeer sterke wedstrijd op de mat legde aan Maarssense kant.

l

Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws