Afbeelding

100% elektrisch rijden. realiteit of een droom?

Ondernemend

REGIO > Zeeuw & Zeeuw zocht het uit. Met een verrassende uitslag als resultaat. Maar liefst 28% van de respondenten geeft aan dat zij nooit een 100% elektrische auto zullen aanschaffen! 

Zeeuw & Zeeuw, behorende tot de top 10 grootste autodealers in Nederland, heeft in de periode juli – augustus 2020 onder 40.000 particuliere klanten een enquête gehouden om antwoord te krijgen op de vraag of 100% elektrisch rijden realiteit of een droom is. Met ruim 3.600 respondenten is de representativiteit van dit onderzoek hoog te noemen. ‘Zeeuw & Zeeuw heeft met haar brede merkenportfolio absoluut de mogelijkheden om aan de veranderende mobiliteitsvraag te voldoen. De expertise in de showrooms is er en de mogelijkheden om 100% elektrisch rijden te ervaren is bij Zeeuw & Zeeuw ruimschoots aanwezig.’, aldus Jan Hofstede, CEO Zeeuw & Zeeuw. ‘Toch rees bij ons de prangende vraag die redeneert vanuit de gedachte van de uiteindelijke particuliere klant van deze 100% elektrische voertuigen. Is het een droom of realiteit? Het is uiteindelijk de klant die dit bepaalt.’ De uitkomst van de enquête ‘De uitkomst van de enquête was voor ons verrassend’, zegt Marco Ligtelijn, Directeur Zeeuw & Zeeuw Renault. ‘Zeker de resultaten op het gebied van koopmotivatie, bezwaren en de termijn van aanschaf van een elektrische auto geven ons een ander beeld dan wij voor ogen hadden. Een goede wake-up call, waaruit blijkt dat overheden en fabrikanten er tot op heden onvoldoende in zijn geslaagd om de particuliere klant te overtuigen van de noodzaak tot 100% elektrisch rijden. Hier ligt een grote uitdaging.’ 

De opbouw van de enquête

Zeeuw & Zeeuw heeft ervoor gekozen om de klantenvisie op andere aandrijflijnen zoals PHEV, HEV en waterstof niet in de enquête mee te nemen. Met als vertrekpunten sekse en leeftijdscategorie is Zeeuw & Zeeuw het onderzoek gestart naar de bekendheid, de overwegingen, de bezwaren en de motivatie voor 100% elektrisch rijden. Met als slot de verwachte termijn waarin 100% elektrisch rijden voor de respondenten in zicht komt.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws