Afbeelding

Wereldwijde herdenking van overleden kinderen in Leidsche Rijn

Lezersnieuws

LEISCHE RIJN > De tweede zondag van december, dit jaar op 13 december is Wereldlichtjesdag. Wereldwijd steken mensen dan kaarsen aan ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Dit gebeurt om 19.00 uur plaatselijke tijd en op deze manier is ieder verbonden met het denkbeeldige lint van licht dat de wereld rond gaat, om stil te staan bij dat ene kind dat zo wordt gemist.

Sinds maart is alles anders in de hele wereld. En zo wordt ook Wereldlichtjesdag dit jaar anders. Maar hoe anders het ook wordt, er zal aandacht zijn voor de kinderen en ieder kind zal met liefde worden genoemd! Stichting Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn, die deze dag organiseert, heeft na overleg besloten dat er dit jaar in plaats van een fysieke bijeenkomst een digitale bijeenkomst zal zijn. “Een van de belangrijkste redenen is dat we de gezondheid en veiligheid van alle gezinnen en aanwezigen vooropstellen en dus geen risico’s willen nemen. We denken dat we met een livestream ook een Wereldlichtjesdag kunnen bieden, waarbij we met elkaar kunnen stilstaan bij het gemis van de kinderen en de emoties die daarbij horen. Dat we ook op deze manier elkaar kunnen steunen en troosten. Van een afstand en toch dichtbij!” Aldus Ilja Geensen, voorzitter van de Stichting.

Hoe gaat het dit jaar?

Vanuit de Kerk aan het Lint zenden we een livestream van de ceremonie uit. Het zal een intieme, liefdevolle en respectvolle ceremonie worden. Vanzelfsprekend zal de organisatie de namen van de kinderen noemen en zal er een tastbare herinnering zijn voor wie dat wil. We dragen gedichten voor en er zal muziek ten gehore worden gebracht.

Voor wie? 

Voor iedereen die een kind wil herdenken: ouders, broers, zussen, grootouders, ooms, tantes, juffen, meesters, vrienden en vriendinnen. Hoe oud dit kind was of hoe lang geleden het overleed, speelt geen rol. Iedereen die een kind mist, is van harte welkom dit kind in gezamenlijkheid te herdenken.

Wanneer?

Zondag 13 december 2020. De livestream start om 18.30 uur.

Aanmelden

Wilt u deze bijzondere ceremonie thuis meebeleven, meldt u dan aan via www.wereldlichtjesdagleidscherijn.nl. Na registratie ontvangt u een link voor de livestream.

Deelname is gratis.

Belangstellenden kunnen de naam van hun overleden kind doorgeven. Ook dit jaar zal de organisatie hun namen noemen. Daarnaast kunt u een korte spreuk en een beeld of symbool doorgeven dat bij dit kind past. Deze krijgen een mooie plek in de ceremonie en de stichting zorgt voor een tastbare, persoonlijke herinnering aan deze dag.

Meer informatie: www.wereldlichtjesdagleidscherijn.nl

Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn 2020: alleen en toch samen.

Om Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn voor iedereen gratis toegankelijk te houden zijn we blij met elke donatie op IBAN: NL95 INGB 0007 7022 44 t.n.v. Stichting Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn. De stichting heeft de ANBI-status.

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
In de computergestuurde wasstraat
Nog zeeën van tijd, toch? Gezien: Zaterdag 13 april In de Schakel, Vleuten.. Lezersnieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd