Afbeelding

Prijsvraag Houd Woerden Actief! – Uitreiking prijzen ideeënwedstrijd

Lezersnieuws

WOERDEN > Deze zomer heeft Stichting Woerden Actief! een prijsvraag opgezet, om Woerdenaren actief te houden. Afgelopen week reikten de bestuursleden van Woerden Actief! de geldprijzen uit aan een viertal initiatieven. De winnende projecten zijn: het initiatief voor de aanleg van een natuurspeeltuin in Kamerik, de realisatie van een Jeu de Boulesbaan in Waterrijk, een bijdrage aan Stichting ‘De Terugwinning’, en het initiatief “Samen sporten voor statushouders” van Wij Zijn Woerden.

Elk van de projecten brengt of houdt Woerdenaren op de één of andere manier duurzaam in beweging.
De initiatiefnemers uit Kamerik, vier meiden van 8 tot 12 jaar, zien dat door de bouw van huizen hun speelterrein verdwijnt. Dus bedachten ze dat de bosjes van het Park Mijzijde wel opgefleurd kunnen worden met speeltoestellen. Eén toestel, een serie in het water te plaatsen ‘stelten’, kan met de bijdrage van Woerden Actief en met instemming en hulp vanuit het Dorpsplatform worden neergezet.


Net als voor de natuurspeeltuin zal ook voor de realisatie van de Jeu de Boulesbaan in Waterrijk de samenwerking met het wijkplatform en de gemeente worden gezocht. De initiatiefneemster Helga van der Weijden hoopt met de Jeu de Boulesbaan aan de Schumanlaan een ‘camping-gevoel’ te kunnen creëren en verbinding te realiseren tussen jong en oud. Buurtbewoners die haar bij dit initiatief willen helpen kunnen zich per mail melden via helgawoerden@gmail.com.


Stichting De Terugwinning biedt mensen de kans om (weer) actief deel te nemen aan de samenleving. Eén van de projecten van de stichting is om oude fietsen van particulieren te verzamelen en weer op te knappen. De opgeknapte fietsen worden vervolgens weer uitgegeven aan kinderen in armoede in de regio Midden Nederland en specifiek in de omgeving van Woerden. Op deze manier wordt een bijdrage geleverd om de kinderen mobiel te houden waardoor hun kansen vergroot worden. Arjan Nihot van ‘De Terugwinning’ is blij met de bijdrage van Woerden Actief omdat daarmee sneller meer fietsen ter beschikking komen van kinderen en volwassenen die het wat minder hebben.

De vierde prijswinnaar was ‘Wij zijn Woerden’. Dit is een burgerinitiatief dat zich inzet voor statushouders in Woerden en hun welzijn. Zij willen deze groepen stimuleren om aan te sluiten bij sportverenigingen en beweegorganisaties. Ze gaan hiervoor diverse promotie-activiteiten organiseren. Wij zijn Woerden krijgt daarbij praktische steun vanuit verschillende hoeken in Woerden en met het prijzengeld ook financiële ondersteuning vanuit Woerden Actief.

Het bestuur van Woerden Actief is heel blij met de verschillende ingezonden projecten en wenst alle Woerdenaren nog veel speel, sport- en beweegplezier!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws