Afbeelding

Helemaal Coronaproof tóch kennismaken met het Amadeus Lyceum

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Op 21 en 22 januari opent het Amadeus Lyceum haar deuren voor leerlingen uit groep 8. Tijdens deze avond worden groep acht leerlingen in kleine groepjes op school ontvangen. De school maakt hierbij gebruik van tijdssloten, verschillende ingangen en looproutes. In een carrousel volgen de groepjes verschillende thema-workshops om kennis te maken met het onderwijs, de experts, het schoolgebouw en de leerlingen. De groepjes worden rondgeleid door leerlingen van de school.

Omdat er maar beperkt plek is, is deze open avond alleen voor kinderen uit groep 8. Inschrijven is verplicht en kan via de ‘Open dagen App’ deze is te vinden in de PlayStore of Appstore.

“Dit jaar is het extra belangrijk om zoveel mogelijk informatie (online) over de school te delen. Deze app hebben we dit jaar speciaal aangeschaft om ouders en kinderen zo goed mogelijk te informeren over de school. Er is van alles in de app te ontdekken, zo kun je virtueel door de school lopen via de knop ‘Plattegrond’. Het infoboekje is te vinden in de app, met daarin alle informatie over de school. Ook zijn er filmpjes te bekijken en kun je eenvoudig je vraag via WhatsApp sturen. Het is ook de plek waar ouders hun kind voor een activiteit kunnen inschrijven. Daarnaast hebben we in november een live informatieavond gehouden en zijn alle filmpjes rondom belangrijke Amadeus thema’s ook op ons YouTube kanaal terug te kijken. En we zijn actief op andere social media zoals Facebook en Instagram” aldus communicatiemedewerker Els van Barneveld.

Naast het offline programma voor leerlingen in de school is er ook aan de ouders gedacht. Zij kunnen - terwijl hun kind meedoet aan de open avond - thuis op de bank kijken naar de Amadeus TV show. Deze show wordt live vanuit het schooltheater uitgezonden op YouTube. Zowel achter als voor de schermen zullen leerlingen mee gaan werken aan deze productie, het is gelijk een ‘echt’ kijkje achter de schermen voor leerlingen die zich op dit vlak willen ontwikkelen. Een win- win situatie. “Wij willen de beperkingen van Corona graag benutten om onszelf uit te dagen en nieuwe dingen te proberen. Door Corona worden we allemaal gedwongen om met creatieve oplossingen te komen, dat kan je aan ons wel overlaten, we zijn niet voor niks een Cultuurprofielschool. Ook al betekent het dat sommige van ons iets moeten doen wat eigenlijk buiten onze comfortzone is. We vinden het allemaal heel jammer dat wij onze deuren niet wagenwijd open kunnen zetten maar denken dat we op deze manier alles doen wat we kunnen binnen de geldende maatregelen”.

Om goed op de hoogte te blijven van (last minute) aanpassingen/ wijzigingen raadt de school aan de pushberichten voor de app aan te zetten. Via deze push berichten kan de school belangrijke mededelingen naar alle ouders sturen, bijvoorbeeld als de maatregelen van de overheid zo veranderen dat de open avonden toch anders ingevuld moeten worden.

Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws