Afbeelding

Het leukste kerstcadeau voor 19.81 euro! Kerstactie historische vereniging

Lezersnieuws

VLEUTEN > In 2021 bestaat de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn haar 40 jarig bestaan. Vandaar dat de Historische Vereniging een bijzondere kerstactie start: een jaarlidmaatschap van de Historische Vereniging voor slechts 19,81 euro. Daarna loopt het lidmaatschap af. Met het jaarlidmaatschap krijgt men dan een jaar lang gratis het prachtige tijdschrift ‘Rond Leidsche Rijn en Vleutensche Wetering’, korting bij lezingen en webinars en nog veel meer! Een leuk kerstcadeau voor een mooie prijs!

De Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn werd in 1981 opgericht door de huidige ereleden Ad van Zoeren en Jan Schutte, met als doel om de historie van het gebied te bewaren, te promoten en publiek toegankelijk te maken. Daarnaast is een belangrijk doel van de vereniging om bewoners van de oude dorpskernen met de bewoners van de nieuwe buurten van Leidsche Rijn te verbinden. Inmiddels heeft de Historische Vereniging ruim 850 leden en zo’n 80 vrijwilligers die alle activiteiten van de vereniging mogelijk te maken. Bestuursvoorzitter Gerda Oskam: “Naast de vrijwilligers is ook de middenstand in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn een belangrijke pijler onder onze vereniging, evenals diverse andere sponsors en de gemeente.“ De thuisbasis van de vereniging is het streekmuseum annex kenniscentrum De Broederschapshuisjes, het beeldbepalende rijksmonument in het centrum van Vleuten.

Het 40-jarig jubileum van de Historische Vereniging gaat groots gevierd worden met een speciale expositie in het museum De Broederschapshuisjes, een jubileumfeest in de zomer van 2021, een nieuwe website, een serie artikelen in het tijdschrift, lezingen en webinars. Oskam: “we starten met het jubileumjaar met een online avond om met alle medewerkers op het jubileum te toosten. We openen dan ook onze expositie over 40 jaar Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn in omslagfoto’s van ons tijdschrift.” Bestuurslid activiteiten Wim de Vrankrijker vult aan: “Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan het digitaliseren van onze collectie waardoor we op onze geheel nieuwe website veel meer informatie en foto’s digitaal beschikbaar kunnen maken.” De nieuwe website zal ook een historische canon krijgen. Deze werd gemaakt door Evalien van ’t Veen van Beleef Leidsche Rijn.

Volop redenen om uw naasten, buren of kennissen een uniek kerstcadeau te schenken voor slechts 19,81 euro: een jaarlidmaatschap van de 40 jaar jonge Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn.

Stuur een mail naar ledenadmin@histvervdmh.nl o.v.v. “kerstcadeau” en we nemen contact met u op. Degene die u het kerstcadeau schenkt krijgt dan een kaartje met uw naam en alvast het laatste tijdschrift van 2020 in de brievenbus.   

default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend