Afbeelding

Fietsevenement Hollandse Limes Classic dit jaar vanuit huisl

Sport

REGIO > De organisatie van de Hollandse Limes Classic heeft besloten om het fietsevenement in het Groene Hart dit jaar om te dopen tot een vanuit huis editie. Deelnemers kunnen op zaterdag 10 juli vanuit huis, volledig coronaproof, op ontdekkingstocht langs de Hollande Limes, het voormalige Romeinse Rijk.

Routes
Als deelnemer aan de Hollandse Limes Classic @Home kun je kiezen uit drie verschillende afstanden, namelijk 25, 65 en 110 kilometer. Iedereen kan meedoen, op de gewone fiets, mountainbike of wielrenfiets. Na inschrijving ontvangen deelnemers van de organisatie een startpakket, met daarin de gekozen route en verschillende streekproducten. De route kunnen deelnemers vanuit hun eigen huis fietsen. De geweldige routes brengt de deelnemers dwars door het Groene Hart en over de Romeinse Limes. Deze grens van het voormalige Romeinse Rijk volgt de Rijn, van Katwijk aan Zee, via Alphen tot aan de Duitse grens bij Herwen. Langs de Limes zijn nog verschillende Romeinse vondsten te bewonderen, zoals bij het NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam, Museumpark Archeon en archeologisch park Matilo en Brittenburg in Katwijk. Een stukje unieke Nederlandse geschiedenis die de deelnemers op 10 juli op eigen gelegenheid kunnen ontdekken.

NIGRVM PVLLVM
Organisatiepartner Ipse de Bruggen stelt op 10 juli speciaal voor de Hollandse Limes Classic haar deuren open om het castellum NIGRVM PVLLVM te bekijken. Tevens zijn op het terrein van Ipse de Bruggen de wereldberoemde Zwammerschepen gevonden. NIGRVM PVLLVM heeft een bijzondere tentoonstelling ingericht met vondsten uit die tijd. Tijdens de Hollandse Limes Classic biedt Ipse de Bruggen deelnemers aan om deze unieke tentoonstelling te bekijken en is er de mogelijkheid om een Romeins bakje koffie te drinken. Dit wordt volledig verzorgd door de cliënten van Ipse de Bruggen.

Van stad naar land
Naast de Romeinse vondsten fietsen de deelnemers ook langs verschillende lokale boeren, verbonden via de Groene Hart Coöperatie. Hier kun je als deelnemer genieten van een lokale lekkernij. Zo zet de organisatie zich in om stad en land met elkaar te verbinden. Ook Hoogvliet supermarkten heeft zich reeds aangesloten als partner van de Hollandse Limes Classic @Home. Hoogvliet vindt het belangrijk om in deze lastige tijd beweging te stimuleren en ziet in dit coronaproof evenement een passend initiatief. Hoogvliet heeft daarnaast een warme band met de STREEK boeren en draagt hen graag een warm hart toe. Bij Hoogvliet kun je als enige supermarkt ook STREEK producten kopen, deze komen rechtstreeks van de boeren. Deelnemers ontvangen naast de route dan ook verschillende waardebonnen en mooie STREEK producten in hun startpakket.

Meedoen
Wil jij meefietsen met deze @home-editie van de Hollandse Limes Classic? Dat kan, de inschrijving is inmiddels geopend via de website. In de dagen voor het evenement ontvang je het mooie startpakket met de gekozen route thuis. Zo kan je op zaterdag 10 juli op ontdekkingstocht over de Hollandse Limes en ondersteun je de lokale ondernemers in het Groene Hart. Het inschrijfgeld voor dit evenement is 27,50 euro. Voor meer informatie en inschrijven: www.hollandselimesclassic.nl

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
In de computergestuurde wasstraat
Nog zeeën van tijd, toch? Gezien: Zaterdag 13 april In de Schakel, Vleuten.. Lezersnieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd