Afbeelding

Pasen in het park: vier de lente op Doornburgh, Brunch van Restaurant DeZusters, koffie en een wandeling op de buitenplaats

Ondernemend

MAARSSEN > Buitenplaats Doornburgh viert Pasen zo feestelijk als mogelijk. Bezoekers kunnen van vrijdag 2 t/m maandag 5 april picknicken in het park. 

Er zijn speciale wandelkaarten met leuke extra informatie bij een ommetje op deze historische buitenplaats aan de Vecht. Er is koffie ‘to go’ en via de website van restaurant DeZusters is een culinaire paasbrunch te bestellen. Het achttiende-eeuwse hoofdhuis is de monumentale blikvanger tijdens deze paasvakantie. Na een periode van werkzaamheden is het monument uit de steigers en staat het weer vers in de lak te pronken. 

Ommetje in bloeiend park met speciale wandelkaart
Doornburgh is de ideale plek voor een ommetje in de natuur. De bomen worden weer groen en de stinzenplanten staan in bloei. Deze verwilderde voorjaarsbloemen horen al eeuwen bij buitenplaatsen, kastelen en landgoederen. Een vogelspotter kan met wat geluk onze spechten en boomkruipers ontdekken. Ook zijn er weer biggetjes en lammetjes in de weides. Speciaal voor Pasen is er een leuke wandelkaart, waarop de mooiste plekken in het park te ontdekken zijn. Een kraam met drankjes en lekkernijen voorziet de wandelaars van een kop goede koffie.  


Picknick met brunch van DeZusters

Het hele paasweekend biedt DeZusters, het restaurant van Buitenplaats Doornburgh, een heerlijke paasbrunch aan. Deze brunch is online te bestellen vanaf 2 personen en kost €24,75 per persoon. Chef Niels van Zijl heeft een menu samengesteld met lokale ingrediënten. Creatieve gerechten en smaken zoals een luxe sandwich, een salade met verse kruiden, gazpacho en een zoet broodje. Bestellers ontvangen ook heerlijke kombucha van vlierbloesem die geplukt is op Doornburgh. De brunch wordt geleverd in een picknickbox, inclusief borden en bestek. Perfect voor een picknick in park Doornburgh. www.dezusters.nl 


Achttiende-eeuwse hoofdhuis weer uit de steigers

Het achttiende-eeuwse hoofdhuis stond enkele maanden in de steigers voor schilderwerk aan de gevels. Nu is het rijksmonument weer in vol ornaat te zien. Het huis is één van de blikvangers van de buitenplaats en werd gebouwd omstreeks 1721. In 1772 kocht Jan Elias Huydecoper van Maarseveen de buitenplaats. Het huis met de prachtig beschilderde plafonds was tot 1912 het zomerverblijf van de familie. In de toekomst wordt ook het interieur gerenoveerd en gerestaureerd.



Praktische informatie
Het park van Doornburgh is dagelijks gratis toegankelijk voor een wandeling. www.buitenplaatsdoornburgh.nl
Koffie to go & wandelkaarten: vrijdag 2 t/m maandag 5 april, van 11.00 - 16.00 uur. De wandelkaart is gratis voor iedereen.
Brunch van DeZusters: vanaf 2 personen - € 24,75 per persoon. Neem eigen kleed mee! Menu, informatie & bestellen via www.dezusters.nl

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws