Leerlingen van het Niftarlake college zetten nieuwe gerechten op de kaart van Maarssen aan de Kook.
OndernemendMAARSSEN > Chocolade wafels, broodje erwtensoep, roodfruit taart: zomaar een greep uit de gerechten die tweedejaars HAVO leerlingen van het Niftarlake college hebben bedacht voor de menukaart van Maarssen aan Kook. Opdrachtgever Rik van der Schaft gaf de tweedejaars Technasium leerlingen de opdracht om een lokaal gerecht te ontwikkelen, dat hij op zijn menu kaart kan zetten bij Maarssen aan de kook.
De leerlingen hebben de gerechten ontwikkeld voor het vak Onderzoek & Ontwerpen, daarbij werken leerlingen in een team van drie of vier samen aan een project voor echte opdrachtgevers. Na acht weken onderzoek doen, ideeën bedenken, gerechten uitproberen en verbeteren presenteerden de tweedejaars de gerechten aan Rik van der Schaft, eigenaar van Maarssen aan de Kook.
Rik was erg enthousiast over de ideeën van de leerlingen. Hij heeft besloten dat niet één, maar zelfs meerdere gerechten geschikt zijn voor de menukaart. Hij is van plan om het hele jaar door een gerecht naar idee van de leerlingen op zijn menukaart te zetten. Het eerste gerecht dat op de menukaart komt zijn chocolade wafels, bedacht door Felice, Kjeld, Tessa en Hashim. Later in het jaar komen zijn verschillende andere gerechten verkrijgbaar, volgens Rik en de leerlingen allemaal super lekker!