Afbeelding

Etalage Kunst Route Vleuten tijdens Pasen

Vrije tijd

VLEUTEN > De Etalage Kunst Route door Vleuten, het Maximapark en De Meern, wordt verlengd met enkele dagen. Dat wil zeggen dat de Route ook tijdens de Paasdagen te zien zal zijn. Veel winkels zijn nog steeds maar beperkt open, en veel zal er niet te doen zijn, dus dan is het leuk dat de route er nog zal zijn. De ondernemers waren ook enthousiast voorstander van verlenging. Kunst van locale kunstenaars in etalages van ondernemers en instellingen, geheel coronaproof. Georganiseerd door kunstenaarscollectief @KunstLint.

Er is ondertussen veel gebeurd. Zo zijn er van 4 deelnemende kunstenaars van de route filmpjes gemaakt door U in de Wijk. Zo was Bernadette Sterk als eerste aan de beurt, met haar werk in het Atelier aan de Alendorperweg 10a, Vleuten en in Castellum Hoge Woerd. Alle twee de adressen in het Maximapark. Zij maakt prachtige grote schilderijen van vrouwen. Bernadette was ook op zaterdag 20 maart één van de kunstenaars van het TV programma Sterren op het Doek! Zoiets hadden we van te voren niet kunnen bedenken.

Als 2e om gefilmd te worden door U in de Wijk was Gera Leenman. Zij hangt prominent in de etalage van Bouhuijzen Wonen, die etalages worden ook s avonds prachtig verlicht. En haar werk hangt bij de Brouwerij, alle twee de adressen zijn in Vleuten. De 3e was Ineke Schipstra, fotografe met arti blueprint foto’s van jongeren uit Leidscherijn, te zien bij KNAP Leren en Meer op de Zandweg, De Meern.

Als laatste van de reeks werd Renata Nieuwenhuizen gefilmd, de enige met ruimtelijk werk. Haar beelden van steen staan bij de Broederschapshuisjes van de Historische Vereniging. Bij de Schakel en bij Doe het zelf De Lange, alles in Vleuten. Wat groter werk staat ook in het Atelier.

Dan was er nog gastkunstenaar Ate von Hes, exposant bij de Brouwerij in Vleuten. Hij heeft het beeld ontworpen van 4/5 mei, dat in Leidscherijn, op het Berlijnplein een plek zal krijgen.

Al vrij snel, in de 2e week, was er een herdruk nodig van de routeflyers. Dat wil dus zeggen dat al meer dan 600 mensen de route hebben gelopen. De financiering van de affiches en routekaartjes is door de kunstenaars zelf, sponsoring door enkele deelnemende ondernemers en door gulle bezoekers tot stand gekomen. “We hopen het volgend jaar of misschien over 2 jaar weer een keer te organiseren. Dan liefst nog groter, hoewel het nu toch ook al zo’n 2 uur in beslag neemt als je alles wilt zien. Het drukwerk, door van Rooijen Grafisch verzorgd, met de routekaart kun je dan zó weer gebruiken”, aldus de organisatoren Marloes Wijtsma en Martha Goedings, beiden van @KunstLint.

Zij zitten ondertussen niet stil, want ze willen ook weer workshops voor kinderen organiseren, net als vorig jaar. Misschien komt er ook nog een nieuwe Kinderen Tekenen voor Ouderen- kaarten wedstrijd.

“Maar in ieder geval met Pasen kunt u nog volop genieten van de Etalage Kunst Route”.

Routeflyers liggen bij Anafora in het Maximapark, bij Brasserie de Brouwerij en van Rooijen Grafisch, Vleuten.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws