Afbeelding

Utrecht bereidt parken voor op mooi weer, witte cirkels en extra toiletten

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > In voorbereiding op de lente treft Utrecht deze week extra voorzieningen in parken om daar volgens coronamaatregelen van te kunnen genieten: de witte cirkels keren terug in het gras, er start een proef met stickers op bankjes in het Griftpark en er komen tijdelijk extra toiletvoorzieningen in de parken.

De ‘witte cirkels’ worden vanaf vandaag 07:30 uur weer aangebracht in een aantal Utrechtse parken. Net zoals vorig jaar, komen deze in het Julianapark, Griftpark, Wilhelminapark, Park Lepelenburg, Park Paardenveld (Bij ROOST aan de Singel) en het Máximapark. Ook start de gemeente met een proef met stickers op bankjes in het Griftpark, zodat bezoekers makkelijker 1,5 meter afstand houden. Ook komen er weer tijdelijk extra toiletvoorzieningen in een aantal parken.

Wethouder Diepeveen (Openbare Ruimte): ‘Zeker met de mooie dagen maken veel mensen gebruik van onze parken. Daarom helpen we bezoekers graag een handje om onder andere makkelijker 1,5 meter afstand te houden. We brengen voor Pasen opnieuw de witte cirkels in een aantal parken aan omdat bezoekers hier vorig jaar ook erg positief over waren.’ 

Van groot tot klein
De witte cirkels in het gras hebben, net als vorig jaar, verschillende maten. Zo kun je met je partner of een vriend kiezen voor een kleine cirkel en met een groot gezin in een grotere cirkel gaan zitten. Binnen de cirkels gelden dezelfde regels als daarbuiten; mensen die niet tot hetzelfde huishouden horen, moeten nog altijd 1,5 meter afstand houden en mogen met maximaal een persoon van buiten hun huishouden afspreken.

Proef bestickering bankjes Griftpark
Naast de cirkels brengt de gemeente vanaf deze vrijdag als proef speciale stickers aan op een deel van de bankjes in het Griftpark. Hiermee wordt het voor bezoekers die niet tot één huishouden horen makkelijker om onderling 1,5 meter afstand te houden.

Tijdelijk extra toiletvoorzieningen 
Ook worden voor Pasen weer tijdelijk extra toiletvoorzieningen in een aantal parken geplaatst. Het gaat om het Wilhelminapark, Park Lepelenburg, Julianapark, Park Paardenveld en het Máximapark.
Eerder deze maand plaatste de gemeente al een nieuw toiletgebouw in het Griftpark en binnenkort komt er een nieuw toiletgebouw in Park Lepelenburg. Met het actieplan ‘Utrecht op het gemak’ zet de gemeente zich in voor meer openbare toiletten op drukbezochte plekken in de stad.  

Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws