Afbeelding

De geschiedenis van De Meern e.o, een webinar door Kees Rasch

Vrije tijd

DE MEERN > In de serie: “De geschiedenis van ons gebied” vindt woensdag 21 april 2021 tussen 20.00 – 21.00 uur deel 2 plaats. Het is een webinar door Kees Rasch over de eeuwenoude historie van De Meern. Kees Rasch is oud-voorzitter van onze vereniging. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar de historie van Vleuten-De Meern en daar talrijke artikelen over geschreven, zowel over de Romeinse geschiedenis van De Meern als over de laatste decennia met bijvoorbeeld de nieuwbouw van De Woerd en Rijnvliet.

Tijdens de webinar gaat Kees Rasch in op de bestuurlijke status van De Meern. Het dorp De Meern lag in het verleden op het grondgebied van drie gemeenten: Oudenrijn, Veldhuizen en Vleuten. Later werden deze gemeenten samengevoegd tot Vleuten-De Meern. Ook komt aan bod hoe het dagelijks leven eruit zag in en rondom de Leidsche Rijn. Rasch zal bovendien een aantal bijzondere gebeurtenissen de revue laten passeren, zoals het neerschieten van een Duits vliegtuig op 10 mei 1940 achter de Metaalkathedraal.

Wijken die vanouds bij De Meern horen zoals De Woerd, ’t Weer, Langerak, Strijkviertel en Rijnvliet komen eveneens aan bod in de webinar van Kees Rasch

Dit webinar is een vervolg op de eerdere presentatie van Gerda Oskam over de geschiedenis van ons gebied over Vleuten, Vleuterweide, Veldhuizen en de Balije. U kunt deze webinar terugkijken via https://youtu.be/UFEYdwZu6T0

Op 11 mei zal de 3e online lezing in deze serie plaatsvinden, over Terwijde, Hoge Weide en Lage Weide, die eveneens door Gerda Oskam zal worden gegeven.

De webinar van Kees Rasch over De Meern e.o., vindt plaats op 21 april van 20.00 tot ca. 21.00 uur. Kosten voor deelname bedragen € 2,50. Voor leden van de Historische Vereniging is het gratis. U kunt de online lezing thuis op uw eigen computer via Youtube volgen en u kunt ook, net als bij een gewone lezing, vragen stellen via de ‘chat’functie. De presentatie blijft na afloop beschikbaar via ons Youtube kanaal.

U kunt een ticket kopen en de link voor deelname aanvragen via de bestel-button op onze website https://www.histvervdmh.nl/product/geschiedenis-van-de-meern-vooraankondiging-webinair-kees-rasch-d-d-21-april-2021/:

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws