Afbeelding

Lionsclub Vleuten-De Meern verzorgt 3-gangen menu voor 54 ‘eenzamen’

Nieuws

VLEUTEN-DE MEERN > Eenzamen hebben het is deze Corona-tijdperk erg zwaar. Ze vereenzamen steeds verder. Voor Lionsclub Vleuten De Meern was het duidelijk om deze keer in actie te komen voor deze doelgroep. Samen met Resto VanHarte (strijdt al bijna 15 jaar tegen eenzaamheid en sociaal isolement) zijn er 54 mensen een bezoek gebracht en tegelijk een drie gangen menu verstrekt. Een geslaagde combinatie, waarbij de Lions gebruik kon maken van het netwerkwerk van Resto VanHarte en de Lions hun tijd (koken en de mensen bezoeken) en financiële middelen konden inbrengen.

De 54 deelnemers

Resto VanHarte heeft door de jaren heen haar klantenbestand opgebouwd van mensen die behoefte hebben aan contact om allerlei redenen. De ene keer komen mensen zelf naar aanleiding van een stukje in de krant of een flyer, de andere keer worden ze verwezen of een keertje meegenomen door huisartsen, sociaal werk, thuiszorg of specialistische zorg. Of een bestaande gast signaleert dat een buurman of bekende in de knel zit en neemt diegene een keertje mee. Ook voor vrijwilligerswerk worden mensen soms door hulpverlening of zorgverleners verwezen naar Resto VanHarte, zodat ze zich kunnen ontwikkelen en leren. In deze Coronatijd zijn mensen regelmatig gebeld om toch contact te houden en te signaleren of er nood is. Uit het netwerk van Resto VanHarte zijn de 54 mensen gekomen uit de regio Utrecht, Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern, die met het event hebben meegedaan.

De Actie

De opzet van de actie, gehouden op 26 maart 2021,was als volgt: twee Lions ondersteunen de koks van Resto VanHarte, twee Lions organiseren de interne logistiek en dertien Lions brachten de menu’s en bloemen aan het eind van de dag rond. Tegelijk bij het afgeven van de menu’s was er voldoende tijd om, coronaproof, een gesprek aan te gaan. Ook ontvingen ze een prachtig voorjaarsboeket dat beschikbaar is gesteld door ‘Bloemen van Ruben’ te Vleuten.

De dag werd door eenieder met een heel voldaan en positief gevoel afgesloten. Een prachtige activiteit die coronaproof uitgevoerd kon worden, waarbij de samenwerking met Resto VanHarte van groot belang was en het allerbelangrijkste de 54 eenzamen die weer even contact hadden met andere mensen en tegelijk een drie gangen menu aangeboden kregen. Duidelijk een win-win activiteit, die zeer goed past bij de filosofie van de Lions.

Afbeelding
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws