Afbeelding

Gidsen voor De Dom gezocht

Lezersnieuws

UTRECHT > De Domtoren is momenteel nog gesloten maar ondertussen zijn we alvast op zoek naar nieuwe gidsen die straks, na heropening, aan de slag kunnen. Hou jij van verhalen vertellen? Ben je niet bang om voor een groep te spreken? En ben je ook zo trots op het icoon van onze stad? Dan is een bijbaan als Domtorengids bij Utrecht Marketing iets voor jou.

Stichting Utrecht Marketing is de centrale marketing- en promotieorganisatie voor de stad Utrecht. Met gerichte activiteiten en campagnes worden bezoekers en zakelijke toeristen naar de Domstad getrokken en krijgen ze net als bewoners relevante informatie op logische momenten en plekken aangereikt. Vanuit een breed platform in het bedrijfsleven, de wetenschap, overheden en culturele organisaties vervult Utrecht Marketing hierin vooral een initiërende, coördinerende en faciliterende rol. Onder Utrecht Marketing vallen o.a. het VVV Utrecht, de Domtoren en het Utrecht Convention Bureau.

Utrecht Marketing streeft ernaar de diversiteit van de samenleving te weerspiegelen in haar personeelsbeleid. Een verscheidenheid aan werknemers betekent immers ook een variatie aan talenten.

GIDS en GASTHEER/VROUW DOMTOREN

(Op basis van een 0-uren contract)

Functieomschrijving

De basis van je werk is het geven van rondleidingen in en rond de Domtoren. Je vertelt het verhaal van de Domtoren, Utrecht en het Domplein aan groepen stadsbewoners, toeristen en schoolkinderen, en je krijgt energie van al die verschillende doelgroepen. Energie die je nodig zult hebben om telkens weer 495 treden te beklimmen. Maar juist zo’n actieve bijbaan spreekt je wel aan. Bovendien heeft de Domtoren een tijdelijke bezoekerslift, waarmee je ook geregeld bezoekers naar boven en beneden zult brengen.

Behalve tijdens de rondleidingen, kun je je gastvrijheid en voorliefde voor persoonlijk contact met mensen ook goed kwijt gedurende de momenten waarop je niet gidst. Je helpt namelijk ook mee in onze Domtorenen VVV-winkel en op drukke momenten ook op straat als cityhost. Daarnaast behoren het begeleiden van besloten) evenementen in de toren (bv. huwelijken of vergaderingen) ook tot de mogelijke werkzaamheden. Wat je ook doet bij ons, je zoekt altijd de verbinding vanuit het persoonlijke contact.

Hoewel je rondleidt in je eentje, werk je in een enthousiast team van studenten en vaste medewerkers die allemaal een voorliefde hebben voor Utrecht en de Domtoren. Je beschouwt het als een voorrecht om samen met je collega’s het verhaal van onze stad en toren uit te dragen.

Profiel

Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Een extra vreemde taal is een pré.Uitstekende spreekvaardigheid, bij voorkeur ervaring met het spreken voor groepen en/of affiniteit met rondleiden.Interesse in en kennis van de cultuurhistorie en de toeristische hoogtepunten van de stad Utrecht.Uitstekende sociale vaardigheden.Gastgericht en proactiefZelfstandig en stressbestendig.Flexibel beschikbaar, inclusief weekenden, ‘s avonds en op feestdagen.Verantwoordelijk en oplossingsgericht.Woonachtig in of nabij Utrecht.

Aanbod & salaris

Een veelzijdige en actieve bijbaan op en rond de trots van de stad Utrecht, met een prettige werksfeer, binnen een enthousiast team van studenten.

Het betreft een dienstverband op basis van 0-uren met een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Goed om te weten dat, vanwege de onzekerheid rondom de coronamaatregelen en de daaraan gekoppelde huidige sluiting van de Domtoren, de startdatum van deze functie nog onder voorbehoud is. Het betreft wel een bijbaan voor langere tijd en geen seizoenswerk.

Contact

Spreekt deze functie jou aan? Je kunt reageren door een email te sturen naar domtoren@utrechtmarketing.nl met daarin:

Je CV inclusief pasfoto.Een motivatievideo (max. 1min30) waarin je jezelf voorstelt en vertelt waarom je gids wil worden op de Domtoren. 

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws