Afbeelding

KOKO Kinderopvang kruipt door de modder voor het Prinses Maxima Centrum

Lezersnieuws

VLEUTEN-DE MEERN > Als je zieke kinderen wilt helpen, kan je niet aanmodderen, dus kwamen de buitenschoolseopvanglocaties van KOKO Kinderopvang in Vleuten – De Meern in actie voor het Prinses Maxima Centrum. Tijdens de Modderdag op 29 juni haalden de kinderen geld op door vies te worden: ze liepen een sponsor-Mud Race.

 

Het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht zet zich in voor kinderen met kanker. “Vaak hebben deze kinderen dezelfde leeftijd, als de kinderen op onze buitenschoolse opvang (BSO)”, zegt Lucinda Koolhof, locatiemanager bij KOKO Kinderopvang.  “Wij vinden het daarom mooi om ons in te zetten voor kinderen die zo hard zorg nodig hebben!”

Modderdag
Nu zijn er veel manieren om geld op te halen. De BSO’s haalden inspiratie uit een jaarlijks terugkerende themadag: Modderdag. “Op die dag laten we kinderen lekker in de modder en met zand en water spelen”, vertelt Lucinda. “Zo leren ze meer over de natuur.” Dit jaar combineerde KOKO Kinderopvang de Modderdag met de wens om geld op te halen voor het Prinses Maxima Centrum. “We hebben een Mud Race gehouden, waarbij kinderen zich lieten sponsoren. We zijn nu alle bedragen bij elkaar aan het optellen.”

Kruipen door de modder
Voor een vast bedrag of per rondje, konden de BSO-kinderen (vanaf 7 jaar) worden gesponsord. Vervolgens kropen, renden en klommen de kinderen op 29 juni door de modder op hun BSO. “Met veel plezier op jacht naar een mooi bedrag voor het Prinses Maxima Centrum”, zegt Lucinda. ”Of het nu is om er onderzoek mee te doen of te investeren in een mooie onbezorgde dag voor de zieke kinderen. Het bedrag komt goed terecht!”

Over KOKO Kinderopvang

KOKO Kinderopvang is dé lokale kinderopvangorganisatie in Vleuten - De Meern en heeft daarnaast locaties in Leidsche Rijn, Montfoort, Linschoten en Reeuwijk. KOKO is kinderopvang van deze tijd. In een veilige en warme omgeving krijgen kinderen de kans om op avontuur te gaan en spelenderwijs te leren. Buiten zijn en buitenspelen vinden we heel belangrijk. Vies worden mag. Want kinderen moeten vooral kind kunnen zijn. Met veel aandacht voor zelf ontdekken, bewegen en gezonde voeding bieden wij kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende plek om te leren zelfstandig en actief in het leven te staan.

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op het kind.

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws