Afbeelding

Minkema College: Een topprestatie na een wederom bizar schooljaar

Lezersnieuws

WOERDEN > Er is voor de leerlingen van het Minkema College meer dan genoeg reden om vandaag de vlag uit te hangen. Bij de vmbo basis- en kaderopleidingen hebben alle eindexamenleerlingen hun diploma behaald (100%). Ook alle mavoleerlingen (100%) verlaten het Minkema College met het felbegeerde papiertje. Van de havoleerlingen heeft nu 95% het diploma op zak. Datzelfde geldt voor 95% van de atheneum- en 100% van de gymnasiumleerlingen. Voor een aantal niet geslaagde leerlingen is het mogelijk om via het derde tijdvak alsnog te slagen. 

Vandaag kregen leerlingen van het Minkema College te horen of zij hun middelbare schooldiploma hebben gehaald. Voor een groot deel vond dit spannende telefoontje al plaats op woensdag 10 juni, maar aangezien leerlingen dit jaar hun examens konden spreiden over meerdere tijdvakken, waren er ook leerlingen die vandaag het verlossende antwoord hebben gekregen. 

Diploma-uitreiking op school

Door de coronacrisis zijn het gala en de traditionele Laatste School Dag helaas niet doorgegaan. Om de examenleerlingen alsnog een mooi afscheid van hun middelbare school te geven, zal de diploma-uitreiking wel doorgaan. Arjan van der Wart, directeur onderwijs: “Vanavond en maandag zetten we de geslaagde havo- en vwo-leerlingen in het zonnetje. Op 12 en 13 juli krijgen onze geslaagde vmbo-leerlingen een bijzondere uitreiking op school. Uiteraard houden we daarbij rekening met de maatregelen, maar deze topprestatie na wederom een bizar schooljaar kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan.” 

Leerlingen kregen dit jaar de mogelijkheid om hun examens te spreiden over de verschillende tijdvakken. Ongeveer 80 leerlingen hebben hiervoor gekozen en hoorden dus vandaag of zij het felbegeerde diploma hadden behaald. De meerderheid besloot om alle vakken in het eerste tijdvak te doen en hoorde dus al op 10 juni of zij geslaagd waren of het tweede tijdvak konden gebruiken voor een herkansing. Van der Wart: “Het was fijn dat leerlingen in dit bijzondere examenjaar de keuze hadden, maar het maakte de examenperiode wel extra spannend en lang. Ik ben dan ook ontzettend trots op het doorzettingsvermogen van onze leerlingen.”

 

Twee unieke ‘stapeldiploma’s

Een unicum dit jaar zijn twee leerlingen die vorig jaar hun vmbo basisdiploma hebben behaald en vervolgens zijn doorgestroomd naar het examenjaar van vmbo kader. Gerdine Jongeneel, afdelingsleider basis/kader: “Doordat we een brede school zijn van vmbo beroepsgericht tot gymnasium, kijken we altijd wat de doorgroeimogelijkheden zijn voor een leerling. De overstap van mavo naar havo gebeurt regelmatig (ook dit jaar weer 20 leerlingen), maar in twee jaar zowel een vmbo-basis áls een vmbo-kaderdiploma behalen is uniek!”

Leerling Anissa Aouam (vmbo kader): “Ik wil heel graag de opleiding Fashion Designer bij ROC Hilversum volgen, maar dat is mbo niveau 4. Met mijn vmbo-basisdiploma had ik daar niet direct aan kunnen beginnen, maar door nog één extra jaar op het Minkema te blijven en mijn kaderdiploma te behalen, kan ik nu meteen starten bij mijn droomopleiding. Daar ben ik superblij mee!” 

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws