Afbeelding
Gemeente Woerden

Onderzoek naar mogelijke bouw 29 woningen Johan de Wittlaan in Woerden

Nieuws

WOERDEN > Esprit Projectontwikkeling en gemeente Woerden onderzoeken de mogelijke bouw van circa 29 eengezinswoningen met tuin op de locatie Johan de Wittlaan 12B, C en D. Beide partijen hebben daarvoor begin augustus een overeenkomst gesloten. De handtekeningen werden gezet door Dick van der Beek (directeur en partner Esprit Projectontwikkeling) en Tymon de Weger (wethouder Gemeente Woerden). Het terrein vormt het laatste puzzelstukje tussen het nieuwbouwplan Witt op het voormalige Pels-terrein en de bestaande woningen van het Staatsliedenkwartier.

Op het terrein zijn momenteel een taxibedrijf, een dansschool en een aannemersbedrijf gehuisvest. Het nieuwe plan wordt ontworpen door Urban Climate Architects + BiUM. Daarbij komen de hoogste woningen langs het spoor en deze tellen maximaal vier verdiepingen. Dit zorgt voor een geleidelijke overgang van de hoogbouw in het plan Witt naar de lagere woningen elders in het Staatsliedenkwartier. Verder is er veel aandacht voor groen en een aantrekkelijke buitenruimte. Het Adriaan Duyckpad (fietspad) wordt ook hier waarschijnlijk doorgetrokken, zodat er een veilige fietsverbinding ontstaat tussen het Staatsliedenkwartier, het station en de binnenstad. Een parkeergarage zorgt ervoor dat de auto’s zo veel mogelijk uit het zicht staan.

Dick van der Beek: “Als Esprit zijn we vaker betrokken bij binnenstedelijke ontwikkelingen die zorgvuldigheid vereisen. We zijn verheugd dat wij in samenwerking met de gemeente op deze locatie een eigentijdse woonomgeving kunnen gaan creëren. Woerden blijkt zeer gewaardeerd te worden door haar inwoners. Met ons plan leveren we hier graag een bijdrage aan. Daarbij kiezen we voor grondgebonden ruime woningen waarmee een locatie kan ontstaan waar de leefkwaliteit voorop staat, zowel voor nieuwe bewoners als passanten.”

Wethouder Tymon de Weger: “In Woerden bouwen we momenteel veel appartementen. Alleen al in deze straat staan er straks acht woontorens. Maar er is ook behoefte aan eengezinswoningen met een tuin. Ik ben dan ook blij met dit plan. Als tweeverdieners hierheen verhuizen, laten zij een kleinere en goedkopere eengezinswoning achter. Daar zijn weer andere mensen blij mee.”

Duurdere woningen

De woningen in dit plan vallen in de hogere prijsklasse. Dat heeft alles te maken met de locatie. Goedkoop bouwen is hier lastig, omdat het gaat om een klein project, waarbij hoogbouw niet gewenst is en er dure maatregelen nodig zijn vanwege de ligging aan het spoor. Sociale huur is hier dan ook niet haalbaar, die komt er wel in het naastgelegen plan Witt, in De Houttuin op Nieuw-Middelland en in Snellerpoort. We zorgen er dus voor dat er elders in Woerden wel voldoende sociale en betaalbare woningen beschikbaar komen.

 

Hoe nu verder?

Beide partijen denken het haalbaarheidsonderzoek nog dit jaar af te ronden. Ook komt er dit najaar een inloopavond om over de plannen in gesprek te gaan met de omwonenden en andere belanghebbenden. Daarna volgt de bestemmingsplanprocedure, ook dan is er gelegenheid voor inspraak. Als alles volgens plan verloopt kunnen de eerste woningen in 2022 gebouwd gaan worden.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws