Afbeelding

De Ronde van Sint Maarten: magisch openluchtfeest in Leidsche Rijn

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Voor alle liefhebbers van de Sint Maarten Parade is er goed nieuws! Deze vindt plaats weliswaar niet als optocht door de binnenstad, maar als Ronde van Sint Maarten op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Twee avonden lang, vrijdagavond 5 en zaterdagavond 6 november, lopen bezoekers een vaste route van ongeveer een uur langs meer dan 200 lichtsculpturen. Deze zijn in de afgelopen weken gemaakt in tientallen workshops in de hele stad en de regio Utrecht. Onderweg zijn er op maar liefst elf locaties op elkaar aansluitende optredens van koren en orkesten, circusartiesten, clowns en dansers.  Gratis ticketreservering is online mogelijk vanaf 20 oktober.

De rollen zijn omgekeerd ten opzichte van wat we gewend zijn in de binnenstad: De Parade staat stil en het publiek beweegt. Het thema van dit jaar is ‘Kansen om te leren voor iedereen’ en de strijd tegen armoede. Het motto van de Pakistaanse Malala Yousafzai: ‘Eén kind, één leraar, één boek, één pen kan de wereld veranderen’ vormen de inspiratiebron voor alle lichtsculpturen en acts. 

Eén van de hoogtepunten in de sculpturen is een vuurgans. Deze 5 meter brede en ruim 3,5 meter hoge vuursculptuur, gemaakt van staal en buizen, verbeeldt een gans, waarvan de vleugels en de kop uit een ei komen. Stadslab RAUM presenteert beide avonden ‘Keys of Light’, interactieve videomapping met muziek van Mr Beam studio. De 104 deelnemende partijen zijn afkomstig uit talrijke windrichtingen. Zo is er Indiase danskunst van Natya Sudha, maar ook hiphoppers, indierockers, dj’s en popartiesten. Van jong (Kathedrale Koorschool en Yungkid Mino van de popacademie) tot oud (Gouwe Ouwe orkest en Akil Ismailia), van amateur (Dans Atelier42, De Utrechtse Muziekschool) tot semiprofessional (rappers, Catching Cultures), van klein (Nix Keburt) tot groot (Tobin Singing Society). En natuurlijk de fietsende dj’s van de Bankra Bikes. 

Het programma start op 5 en 6 november om 18.00 uur.  Vanaf 18.00 uur tot 21.30 uur gaat ieder kwartier een tijdslot van start waar bezoekers een kaartje voor kunnen reserveren. Toegang is gratis en er is geen coronapas en QR code nodig. Net als vorig jaar wordt het evenement op film vastgelegd: de Ronde van Sint Maarten is donderdag 11 november te zien vanaf 12.00 uur ieder uur op RTV Utrecht en daarna vanaf 18.25 iedere twee uur. Op UStad is het programma om 18.35 en 19.35 uur, daarna online te bekijken via www.rtvutrecht.nl/gemist

De gratis ticketreservering start online vanaf 20 oktober. Wees er snel bij! 

Alle info over reserveren, parkeren etc is te vinden op www.rondevansintmaarten.nl]www.rondevansintmaarten.nl

Het Berlijnplein is prima bereikbaar per OV en met de fiets, vanuit Utrecht vlak na de Gele Brug. 

Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws