Johan G. Hahn
Johan G. Hahn

Jeugdorkest Leidsche Rijn en Orkest van Utrecht spelen Pinokkio

Vrije tijd

VLEUTERWEIDE > Op zondag 13 maart organiseren Cultuur19 en Jeugdorkest Leidsche Rijn in samenwerking met Orkest van Utrecht het theatrale gezinsconcert Pinokkio (5+). Het klassieke verhaal wordt tot leven gewekt door verteller Paul Klarenbeek, actrice Jente Taborsky en muziek van o.a. Bartók en Liadov. Beide orkesten worden gedirigeerd door Michiel van Vliet. De kaartverkoop is in volle gang.

Pinokkio vertelt het bekende verhaal van speelgoedmaker Geppetto, die een houten pop maakt die tot leven komt. Het is een eigenwijze pop die dolgraag een echte jongen wil zijn en daarbij door schade en schande wijs wordt. Zijn neus wordt langer als hij liegt.

Orkest van Utrecht is een amateursymfonieorkest opgericht in 1993 met leden uit Utrecht en omgeving. In 2017 nam het Orkest van Utrecht samen met Cultuur19 het initiatief voor een nieuwe ensemble voor de jeugd: Jeugdorkest Leidsche Rijn. Het jeugdorkest trad al meerdere malen op in de wijk, zoals bij het CampusFestival en het Leidsche Rijn Festival.

Het gezinsconcert (5+) dat ieder jaar na Kerst wordt gegeven moest door corona worden verplaatst en kan nu alsnog plaatsvinden. In de afgelopen weken is door alle orkestleden flink gerepeteerd. Het belooft een vrolijke en verrassende voorstelling te worden.

Jeugdorkest Leidsche Rijn zoekt nieuwe leden

Het jeugdorkest heeft plaats voor kinderen tussen 8 en 14 jaar, die een symfonisch instrument bespelen (viool, cello, fluit, slagwerk etc). Het orkest repeteert iedere donderdag in de CultuurCampus onder leiding van professioneel dirigent Michiel van Vliet. Langskomen om te ‘proeven’ is elke repetitie mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.jeugdorkestleidscherijn.nl/proefrepetitie.

Het concert Pinokkio vindt plaats in Theater CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten). Er zijn twee voorstellingen: om 11.00 en 13.30 uur. Kaarten á 8,50 (normaal) en 7 euro (met U-pas) zijn te koop via www.jeugdorkestleidscherijn.nl, www.cultuur19.nl en www.orkestvanutrecht.nl. De CultuurCampus is bereikbaar met buslijn 28 (uitstappen bij halte Vleuterweide Centrum). Informatie over parkeren is te vinden op www.cultuurcampus.nl/bereikbaarheid.

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws