Afbeelding

Benefietconcert Blauwe Vogel ‘74 door Harmonieorkest Vleuten, Floor Wittink en Marina Grigorowitsch

Vrije tijd

VLEUTERWEIDE > Op 22 april organiseert Stichting Vrienden van Blauwe Vogel ‘74 samen met Harmonieorkest Vleuten en Cultuur19 een bijzonder benefietconcert voor Stichting Blauwe Vogel ‘74. De Blauwe Vogel ‘74 biedt kinderen met een functiebeperking of een speciale eigenschap de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding te (leren) zwemmen. Sponsors dekken de kosten, dus de kaartopbrengst gaat volledig naar dit mooie doel. Pianiste Marina Grigorowitsch en saxofoniste Floor Wittink treden op met een mooi, verrassend en spetterend programma van (licht) klassieke muziek. Romantische melodiee¨n van Piazzolla uit Italiaanse films en de beroemde componist Chopin wisselen zij af met vrolijk swingende muziek uit de twenties en meeslepende stukken van Rachmaninov en Itturalde. Marina en Floor hebben hun sporen in het Nederlandse professionele muziekleven ruim verdiend en zetten zich in graag in om er een onvergetelijke avond van te maken.

In het voorprogramma speelt het G-orkest (muzikanten met een functiebeperking) van Harmonieorkest Vleuten. Extra bijzonder is dat de artiesten ook samen met het G-orkest zullen optreden.

Compliance Factory is hoofdsponsor van dit concert. Daarnaast sponsoren Rotary Club Haarzuylens, Mixed Lions club Utrecht Novum en Lions Club Utrecht Host.

Het concert vindt plaats op vrijdag 22 april 2022, om 20.00 uur in de CultuurCampus, Burchtpoort 5 in Vleuten. Toegangskaarten kosten € 17,50 (inclusief pauzedrankje) en zijn te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/stblauwevogel74

Exta informatie over uitvoerenden en organisatie

Marina Grigorowitsch Marina Grigorowitsch werd geboren in Lviv in Oekraïne en woonde daar tot haar 17e jaar. Zij ging er naar een school speciaal voor kinderen met een muzikaal talent, waarbij naast gewoon onderwijs ook allerlei muzikale vakken werden onderwezen. Op haar 17e begon ze in Warschau, Polen, haar opleiding tot concertpianiste aan het roemruchte Chopin Conservatorium. Na het succesvol afronden van deze studie volgde Marina diverse masteropleidingen, o.a. in Dortmund en Berlijn. In deze periode begon ze ook samen te werken met diverse musici en trad op op verschillende internationale podia in Duitsland en Zuid-Korea.

Sinds 2002 woont en werkt Marina in Nederland, waar ze inmiddels vele jaren les geeft en daarnaast optreedt met zangers en instrumentalisten, zoals Floor Wittink. Op dit moment is Marina pianodocente bij Koel Creative Productions in Driehuis.

Floor Wittink Floor Wittink is een pianospelende saxofoniste en sinds haar project ‘Misschien wisten zij alles’, ook verteller. In 2002 behaalde ze haar Masters diploma klassiek saxofoon en speelde in vele projecten, varie¨rend van kamermuziek en symfonische muziek tot muziektheater. Ze speelde met onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Esquire Saxofoonkwartet, Holland Opera en in projecten van componist Merlijn Twaalfhoven.

Ze speelt/speelde in duovorm met pianiste Marina Grigorowitsch en Anna van Nieukerken, met harpiste Merel Naomi en gitaristen Jonas Skielboe en Marijn Vlijm.

Kamermuziek is een grote liefde en zelf nieuwe projecten cree¨ren ook. In haar vertelconcert speelt en vertelt Floor al dan niet tegelijkertijd: een uitdaging die een nieuwe vorm opleverde om muziek en verhaal te combineren.

Juist met klassieke muziek die zo prachtig en verfijnd is, is er ook een verhaal te vertellen zonder woorden. Als workshopleider helpt Floor amateurmusici hiermee en ze geeft er tips over in haar e-boek ‘Spelen vanuit je hart’. Ademhaling voor blazers en zangers is ook een specialisatie van deze veelzijdige muzikante. Via online cursussen en workshops helpt zij (amateur) musici hiermee.

Zelf haar muzikale verhaal vertellen blijft echter de kern van Floor haar bezigheden, waarmee zij haar publiek in het hart weet te raken. www.floorwittink.nl

G-orkest Harmonieorkest Vleuten Muziek is voor iedereen! Daarom heeft Harmonieorkest Vleuten in oktober 2019 een nieuw orkest aan de vereniging toegevoegd. In HOV-G maken mensen met een beperking samen muziek. Ze leren een instrument bespelen (keyboard, accordeon of slagwerk), repeteren wekelijks met het orkest onder leiding van een dirigent en treden regelmatig op. En dit gebeurt met veel plezier. Het orkest wordt ondersteund door een vaste groep vrijwilligers. Zie artikel Klankwijzer

Stichting Blauwe Vogel ‘74 Wij helpen kinderen met een functiebeperking of speciale eigenschap bij hun ontwikkeling zodat ze daardoor beter mee kunnen doen in onze samenleving. Door te spelen en te sporten, kunnen kinderen leren dat ze wel doelen kunnen halen. Kinderen staan bij ons centraal, we passen ons aan. Ze zijn dus ook welkom als ze niet terecht kunnen bij een ‘normale’ sportvereniging. Sporten, vrij zwemmen (eventueel met het gezin) en zwemlessen bij de Blauwe Vogel gebeurt altijd onder begeleiding van een grote groep deskundige vrijwilligers. Zij staan iedere week met enthousiasme klaar voor alle deelnemers.

Bij ons kunnen kinderen met een beperking uit de regio Utrecht van oktober t/m april iedere zaterdag terecht in zwembad Merwestein in Nieuwegein. Deze bijzondere activiteiten zijn alleen mogelijk door steun van sponsors en begunstigers. Het benefietconcert is opgezet om een extra financiële bijdrage voor de stichting te realiseren.

Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws