Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld © Keke Keukelaar
Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld © Keke Keukelaar

Boekenweek Eerste liefde Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld brengen ode aan de liefde in Bibliotheek Neude

Vrije tijd

UTRECHT > Van zaterdag 9 tot en met maandag 18 april is het Boekenweek. Dit jaar is het thema Eerste Liefde. Schrijvers Ilja Leonard Pfeijffer (Boekenweekgeschenk) en Marieke Lucas Rijneveld (Boekenweekessay) gaan er 9 april in Theater Bibliotheek Neude met elkaar over in gesprek. Op het programma staan tijdens deze Boekenweek ook een Schrijfcafé, Voorlezen en Extra Digicafé’s over de Liefde. En op 13 april zijn auteurs David van Reybrouck en Gerda Blees

Te gast tijdens de Dag van de Leesclub. Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld

In de Boekenweek ontvangt Bibliotheek Utrecht de auteurs van het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay. Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld gaan met elkaar in gesprek over de Eerste Liefde. Wat betekent Eerste Liefde eigenlijk, wat houdt het voor hen in en welke rol speelt het hun leven? Ook spreken ze met journalist en Libris Literatuurprijs-jurylid Theo Hakkert over hun Boekenweekwerken. Na afloop is er ruimte voor het kopen en laten signeren van hun boeken. Zaterdag 9 april van 20.00-21.30 uur in Theater Bibliotheek Neude. Toegang €10/ €5 voor bibliotheekleden.

Schrijfcafé Eerste Liefde De schrijfcoaches van Tools voor Taal gaan aan de slag met het thema Eerste Liefde met de vraag welk mens, dier of ding het hart van de deelnemers als eerste op hol bracht. In de Boekenweek krijgt men de schrijftools om het zó op te schrijven dat ook het hart van de lezers sneller gaat kloppen. Zaterdag 9 april in de Collegezaal Bibliotheek Neude. Reserveren, kosten €15.

Voorlezen over Eerste Liefde Het eerste weekend van de Boekenweek (9-10 april) wordt er voorgelezen over Eerste Liefde in de Grote hal van Bibliotheek Neude. Reserveren is niet nodig, men kan, alleen of in groepjes, aansluiten en zich laten verleiden door de fragmenten. Op zaterdag 9 april van 12.00-21.00 en zondag 10 april van 12.00-18.00 uur.

Vind je (eerste) liefde online Hoe vind je iemand van vroeger, bijvoorbeeld je eerste liefde, terug via internet? Tijdens een Extra Digicafé krijgt men tips hoe te zoeken naar mensen op het internet. Welke websites bestaan er om liefde te vinden, hoe werkt dat en hoe doe je het veilig? Op maandag 11 april van 19.30-21.00 uur (Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum) en op woensdag 13 april van 19.30-21.00 uur (Bibliotheek Neude). Gratis inloop.

David van Reybrouck en Gerda Blees

Op woensdag 13 april is het de Dag van de Leesclub van Senia. In Theater Bibliotheek Neude van 11.00-12.30 uur een interview met David van Reybrouck over zijn boek ‘Revolusi’. Van 14.00-15.30 uur een interview met Gerda Blees over haar roman ‘Wij zijn licht’. En van 15.30-17.00 uur start in de Collegezaal een leesclub Poëzie met een workshop over gedichten van C.O. Jellema. Reserveren via senia.nl. Kosten per onderdeel €10/ €5 voor bibliotheekleden.

Boekenweek 2022

De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. “Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden openbaart zich. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers.” Meer informatie en het volledige programma is te vinden op bibliotheekutrecht.nl/boekenweek

Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws